Veckans bröst

En del säger att det här med deg och bakning är väldigt sinnligt och sensuellt. I TV4:s morgonprogram kunde man häromsöndagen se en kvinnlig programledare flåsa över axeln på Sebastien Boudet om att ”det är nästan som att du smeker en kvinna” när han höll på att blanda en deg. Jösses. Jag vet verkligen inte om jag håller med om det sensuella, men jag kan inte förneka att en del ekivoka skämt förekommer. Jag har en hel hög med bilder sparade i en särskild mapp, kanske kommer det ett blogginlägg en dag när jag är på det modiga humöret.

Men en liten anekdot kan vi gärna bjuda på, från en av våra högt älskade butiksmedarbetare som är expert på att haspla ur sig felsägningar och kommentarer åt det lite fräckare hållet. Vid ett tillfälle i våras kom jag in i bageriet och noterade genast att alla närvarande personer låg dubbelvikta i skrattkramper. Jag började med att ta hand om kunderna i butiken eftersom ingen var i skick att stå upprätt. Det visade sig att det hänt en liten olycka när hon skulle presentera veckans bröd. Hon hade sagt ”veckans bröst” i stället, på det allra gladaste och trevligaste vis med hög röst så att ingen kunde missa det.

Sedan dess har historien om veckans bröst varit en klassiker, som vi nu tänkte närma oss från ett lite allvarligare håll. Just nu pågår ju Rosa Bandet-kampanjen till förmån för Bröstcancerfonden, och på något sätt vill vi gärna bidra. Därför har vi nu bakat en liten prinsessbakelse med rosa marsipan och geléhallon på toppen. Inkomsterna från försäljningen går oavkortat till Bröstcancerfonden.

4 reaktioner på ”Veckans bröst

  1. Hoho, dina bröst är alltid finast, Sara! Kommer förbi i veckan och kollar in vad ni hittat på för spännande saker. Må väl! /Erik

  2. Haha, kan inte annat än instämma. Men handen på hjärtat har Saras bröst varit mina absoluta favoritisar sedan lång tid tillbaka :P

  3. Ha ha, veckans bröst!
    Bra ide med bakelserna, skulle gärna se hur en man närmar sig dem med fikaskeden :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s