Focaccia går att göra på så många sätt. Den här helgen blir det en variant med fetaost, soltorkade tomater och färsk timjan.
500 g vatten
80 g olivolja (ta så mycket olja du kan från burken med de soltorkade tomaterna och sedan resten olivolja)
870 g vetemjöl
25 g salt
10 g jäst
100 g soltorkade tomater i strimlor
100 g fetaost
hackad färsk timjan
Blanda vatten, olivolja, vetemjöl och jäst till en smidig deg i degblandare, cirka 8 minuter på långsam hastighet. Tillsätt saltet och kör lite snabbare i 5 minuter.
Låt degen vila i en plastlåda med lock i tre timmar. Vik ihop den 2–3 gånger under tiden. Ju lösare deg, desto fler vikningar för att den ska ta form. Olja en långpanna eller form med massor av olivolja. Lägg degen i formen och tryck försiktigt ut till en jämn platta. Tryck ner fetaost och soltorkade tomater. Pensla slutligen med olivolja och strö över färsk hackad timjan.
Låt focaccian jäsa i rumstemperatur tills den är klar, eller i kylen över natten. Baka av i 265° i cirka 20 minuter.