Prästgården 101, Slöinge

prastgarden101_0726

Igår var det äntligen dags för min favoritbutik att öppna för säsongen, ni kan fatta att jag hängde på låset klockan elva. Att kliva innanför dörren till Prästgården 101 i Slöinge är som att komma till himmelriket. Man skulle rakt av kunna flytta hela butiken till New York eller Berlin och göra dundersuccé där, men nu råkar alltihop ligga i lilla Slöinge. Det gläder mig oändligt mycket. För det här stället är verkligen värt inte bara ett, utan flera besök. Öppet torsdag-söndag 11-17 från och med nu och hela sommaren.

prastgarden_konst_0741

Hela stället är nämligen så nerlusat med stil och finess att man inte kan ta in alltihop på en gång. Här hittar man en förförisk blandning av konst, allsköns vackra föremål, vintagekläder och viktoriansk punk. Butiken drivs av Thomas Nygren och Anne Lang, som är konstnär. Här befinner vi oss i hennes ateljé.

prastgarden_0736

Thomas visar runt, iklädd de svarta franska arbetarkläder av gammal modell som finns att köpa här. Bekväma byxor, skjorta utan krage och väst utanpå för den som vill jobba med stil.  Jag har alltid gillat de här kläderna, de går liksom att röra sig i på ett skönt sätt, säger han.

prastgarden_arbetsklader_Foto_0730

Exempel på stiliga arbetare från förr.

prastgarden_sara_day_0773

Själv provade jag en klänning i två lager från mitt gamla favoritmärke Day, men den var tyvärr lite för stor.

prastgarden_sara_hm_0779

Så det blev en svart klänning från H&M istället. Också aningens för stor, men den går lätt att sy in lite.

prastgarden_skrivmaskin_0738

Det är som att gå in i en annan värld. Som om Ernest Hemingway eller Karen Blixen just hade tagit en paus för att gå ut på verandan och ta en en gin&tonic i safaristolen.

prastgarden_viktorianskpunk_0753

Vackra saker överallt.

prastgarden_silver_0780

Silver och tenn.

prastgarden_kimono_0742

Ska jag köpa konst eller en kimono? Jag tar alltihop, tack.

prastgarden_snore_0745

Det är inte bara saker, det är inspiration och drömmar också. Här får jag lust att lägga ner bageriet, och bara sätta mig någonstans och sy en massa kuddar med fina band på.

prastgarden_sax_0748

Nej, förresten, jag vill nog hellre ha en stor rosenträdgård där jag går omkring och skapar makalöst underbara buketter med hjälp av en sån här sax.

prastgarden_bank_0723

Jag kan också tänka mig att spendera resten av livet på en engelsk bänk framför vita trädgårdskaniner, och se hur årstiderna skiftar omkring mig på en böljande slänt. Nu är det scilla och ranunkler, snart kommer vitsipporna.

6 reaktioner på ”Prästgården 101, Slöinge

 1. OJ vad fint du skriver om oss Sara! Beauty is in the eye of the beholder. Snygg du blev i det svarta fodralet också – som alltid. Har inte hunnit plocka ut allt från garderoben än, så det kommer mer. Stor stor kram från oss på Prästgården 101.

 2. Oj, Slöinge visar upp, för mig, okända sidor..häromdagen fräste jag lite över att vi på väg från Tyskland passerade Slöinge för sent för att köpa bullar..nu inser jag att det finns fler skäl att köra dit =) Funderingar på att lägga ned bageriet gillas dock inte ;)
  Den där butiken måste man ju också besöka..
  Vi köpte faktiskt bullar o mackor på väg ned veckan innan så så farligt var inte fräset heller..

 3. Är det öppet i både bageri och prästgård under Kristihimmelsfärdshelgen?
  Då ska vi njuta av en liten minisemester på Grimsholmen
  och hoppas kunna göra en ”liten Slöingerunda”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s