Skrea Ost – äntligen ett mejeri!

skreaost_0882

Det är ingen tvekan om att Susedalen håller på att segla upp som en av Sveriges hetaste matregioner. Grytorna kokar lite här och var, nya företag är på gång, och nu finns det äntligen ett mejeri! Idag har jag hälsat på Monika Bondesson på Skrea Ost, inte så långt härifrån. Jag håller på med recept till sommarens mackor, och idag provade jag hennes färskost som hon ystar på mjölk från grannens kor. Det blev en stadig lunchmacka på ljus råg, färskost, sallad, rostbiff från Mostorps Gård och lite syltlök. Egentligen ska det vara lök från Ugglarps Grönt, som i år firar löken lite extra. Självklart ska detta uppmärksammas även på Solhaga – och så snart lökarna har växt till sig ska det picklas så det står härliga till.

monika_0874

Monika i ystartagen, idag var det Camenbert som stod på schemat. Än så länge jobbar hon bara deltid med mejeriet, och planen är att öppna en liten gårdsbutik kanske redan till sommaren. Tills vidare kan man köpa hennes ost bland annat hos oss på Solhaga.

solhaga_fika_0890

Det har varit en helt fantastisk sommardag här, med många fikagäster under klarbärsträden.

helena_sara_0908

En av dem som kom förbi var Helena, som är en fantastiskt duktig livs- och karriärcoach. Jag gick hos henne året innan jag startade den här bloggen, och jag kan säga att hon är en av de personer som har betytt mest för min personliga utveckling. Hon hjälpte mig ett stort steg på vägen med att tänka i helt andra banor och fatta beslut om saker jag aldrig hade kunnat förutse. Vi har inte setts sedan jag slutade hos henne 2009, så vi hade en hel del att prata om.

thomas_ante_bord_0897

Så mycket människor som har kommit hit idag inser jag att det kommer att bli trångt i vårt lilla trädgårdscafé när sommaren kommer. Därför tog Ante och jag en sväng till Prästgården för att shoppa lite mer möbler. Minst ett bord måste vi ha där man kan sitta 6–8 personer. Och stolar till såklart.

thomas_sara_soffa_0903

Och så den engelska trädgårdssoffan som jag gått och tänkt på i flera veckor. Den är bara så vacker, och nu är den min!

2 reaktioner på ”Skrea Ost – äntligen ett mejeri!

  1. Var kan man köpa Skrea ost, jag var hos Monika, men då fanns ingen där och inte heller några öppettider. Lycka till! Det känns fantastiskt att kunna köpa närproducerade och ekologiska produkter!!

  2. Hon har ingen butik ännu, så du kan köpa på Gudmundsgården tills vidare. Och inom kort även hos oss på Solhaga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s