Baguettebrudar på äventyr med kniv och sax

mohippa_0928

Ja, som ni förstår av den här bilden har vi testat ett nytt koncept – möhippa på Solhaga Stenugnsbageri. Vi hade tänkt ut det så fint, att bruden skulle få klippa sin egen brudbukett av baguetter. Men kreativiteten rusade iväg åt ett annat håll, och Helena gick därifrån med något helt annat hängandes runt halsen…

mohippa_helena_0920

Gustav tog hand om hela gänget på femton tjejer, som fick lära sig snitta baguetter enligt konstens alla regler. Plus att de hittade på en hel del egna trick, det var riktigt roligt att se.

mohippa_ute_0926

Medan baguetterna bakades av i ugnen blev det lunch och fika i trädgården. Och här har vi resultatet:

baguette2_0923

baguette1_0924

Receptet på Solhagas baguette hittar ni här. Ett bra tips för att få de snyggaste snitten är att kyla ner baguetterna innan avbak. Då blir det mycket lättare att snitta. Se till att använda en riktigt vass kniv eller ett rakblad. Vi snittar med knivar som är lite böjda, för att man ska få den rätta vinkeln.

Om man vill ha det klassiska franska baguettesnittet med vackra band av deg som bildar mönster mellan snitten (baguette nummer fyra från vänster på bilden ovan) ska man tvärtemot vad många tror snitta enligt det här mönstret:

baguette

Fem eller sju snitt i baguettens längdriktning, cirka en centimeter djupt med kniven vinklad 45° inåt, då öppnar sig snitten bättre. Det kräver lite träning, men det blir väldigt snyggt.

Givetvis fick Helena med sig både surdeg och snittknivar härifrån, och vi önskar henne och maken all lycka och goda frukostar i framtiden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s