Frasiga våfflor dagen efter

vafflor_1322

Idag är det dagen efter på Solhaga, för vi har haft föräldragruppen på besök. Känns egentligen konstigt att kalla den så eftersom barnen som förde oss samman på BVC numera är elva år och sköter sig själva medan vi fokuserar på vuxna aktiviteter som att äta och prata.

foraldragrupp_bageri_1287

Först en sen lunch med mackor i bageriet. Tove, David, Eric, jag, Ante, Ludwig, Monika och Boel.

galetter_1297

Sedan gick vi rakt på en trerätters middag. Vi brukar alltid fixa varsin rätt. Eric hade gjort galetter på bovete med ankbröst, mango och tatsoiblad. Till huvudrätt presenterade Boel & David grillade fiskspett med rostad färskpotatis och mangosalsa. Och till efterrätt blev det Monikas raw food-tårta med nötter, dadlar och hallon, helt utan socker. Allt var så gudomligt gott, så det var inte helt utan prestationsångest som jag och Ante hasade oss upp imorse för att bulla upp den hotellfrukost vi så grandiost hade utlovat föregående kväll.

slattar_1329

Vi fick börja med att röja upp lite. Av ölet som var kvar i burkarna gjorde jag en våffelsmet som inte gick av för hackor. Jag har inga ägg i smeten, för jag vill att våfflorna ska bli så frasiga som möjligt.

Frasiga våfflor dagen efter
2 dl mjölk
2 dl öl
3,5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
100 g smält smör
Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en skål. Slå över mjölk och öl och vispa ordentligt. Tillsätt smält smör allra sist.

Och när alla hade begett sig hemåt med magarna fulla av frukostbuffé, väntade en lång arbetsdag i bageriet. Gustav och jag har fixat allt möjligt inför imorgon, då vi smäller till med sommaröppet alla dagar på Solhaga. Måndag–fredag 8–18 och lördag–söndag 8–15 fram till och med 11 augusti. Godnatt på er sålänge!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s