Nr 400

blogg1

Detta är min bloggpost nummer fyrahundra! Jag firar med att kolla lite statistik i Google Analytics och kan konstatera att den här webbplatsen har haft 109 171 unika besökare sedan mitt allra första inlägg den 1 augusti 2009. Där berättas om hur Solhagahuset ska renoveras under hösten, och om hur jag hoppas få eld i stenugnen till jul.

Tänk om jag hade haft en aning om vilket äventyr som väntade. Att jag knappt fyra år senare skulle sitta här på vinden ovanför bageriet och höra pinglet i dörrklockan där nere. Emma och Mathilda som pratar glatt med kunderna, prasslet från brödpåsar och pip från kassaapparaten. Det är overkligt.

Ni anar inte vad den här bloggen har betytt för mig, det har blivit som en blandning mellan dagbok och pyssehörna. Jag blir så glad när ni läsare hör av er eller dyker upp i bageriet, många av er har följt den här resan ända från början. En gång kom det två tjejer ända från Norrköping och stod i kassan och viskade titta där är hon, nästan som om jag vore superkändis. Å, jag blev så generad och glad på samma gång. Ofta blir jag presenterad som min blogg i sociala sammanhang, och jag vet att många slöingebor kallar mig för Sara bakar.

Enligt statistiken har jag många trogna läsare, man kan se att 63,5 procent av er är återkommande, och resten är nya. I snitt pågår varje besök i 1 minut och 41 sekunder, och då tittas det på 2,14 sidor i genomsnitt. Besökarna kommer från 121 länder, de flesta såklart från Sverige, därefter kommer Finland, Norge, Italien, Spanien, Tyskland, Åland (!), Danmark, USA och England. Och längre ner på listan en massa otippade länder, allt från Honduras och Palestina till Kazakhstan och Zambia. Många utländska besökare följer sidan via google translate har jag förstått.

Här är topp tio de mest lästa inläggen sedan bloggen startade:
1. Snabbt och enkelt knäckebröd
2. Rabarbermarmelad med citron och vanilj
3. Solhaga levain – helt utan jäst
4. Kardemummabullar och tack
5. Autolys
6. Fredagsmys med hembakta tortillas
7. Surdegsknäckebröd med massor av frön
8. Mata surdeg
9. Lussebak
10. Karlsbader heaven

De vanligaste sökorden för att hamna på min sida (förutom Sara bakar, Solhaga, bageri i Slöinge och sånt) är:

1. Rabarbermarmelad (vid en viss tid varje år dundrar det in besökare här)
2. Baka knäckebröd
3. Solhagas danskt rågbröd (å vad roligt, detta recept ligger mig särskilt varmt om hjärtat)
4. Kardemummabullar (Solhagas absoluta bestseller bland fikabröden)
5. Levain recept
6. Starta bageri (precis som jag själv satt och googlade en gång i tiden, läs här…)
7. Vietnamesisk sallad (kul att kunna dela med sig av en favorit som jag aldrig tröttnar på)
8. Autolys
9. Gustav Fagerman (min bäste bagarbroder och en av huvudpersonerna här på bloggen)
10. Kalljäst bröd

Ja, där ser man. Tack till alla er som följer mig och hör av er med brev och kommentarer. Jag hoppas att jag får träffa några av er i sommar, lova att ni frågar efter mig om ni kommer förbi Solhaga så att vi får säga hej i verkligheten!

sarabloggar_3

Mitt skrivbord på datorn är så stort och bra. Webbläsare, iPhoto, Photoshop och Spotify är alltid igång. Dags att trycka på Publish.

2 reaktioner på ”Nr 400

 1. Förstår så väl att du är stolt!
  Jag läser ofta!
  Helt underbar läsning och vilken idyll!!!
  Jag är så Avis.
  Vill så gärna ha min egen verksamhet
  Lycka till i framtiden!
  Åker vi åt ert håll så kommer jag absolut att göra visit
  Hälsningar Gizze i Värmland

 2. Hej Gizze, TACK! Hoppas att du hittar något sätt att förverkliga din dröm. Vi kanske ses i sommar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s