Kommer strax

ost_1560

Det är söndag kväll. På bordet står bland annat Solhagas hallandsknäcke med Tomme de chèvre och Finessernas marmelad med fikon, rabarber och mandel – och till detta en flaska champagne Henriot Millésimeé Brut (nr 7789). Ante och jag firar nämligen att bageriet har haft öppet 42 makalöst fantastiska högsäsongdagar i sträck. Idag klockan 15 stängde vi bageriet för veckan, och nu återgår vi till att ha öppet onsdag–lördag. Högsäsongen är inte riktigt slut än, men det lugnar sig lite.

Dagen började med dunder och brak, ett åskväder bröt strömmen och ställde till det inne i bageriet. När Moa kom för att baka av hade ugnarnas tajmerfunktion lagt av, och rasken (skåpet där alla bullarna ska jäsa upp) hade gått in i frysläge istället för att slå över till värme som brukligt är någon gång vid fyratiden på morgonen. Vi låg lite efter när dagen började, men allt löste sig som vanligt.

Jag är så oändligt glad för den här sommaren, som har varit den hittills bästa på alla sätt. Så underbara medarbetare jag har haft, som löst alla problem, hållit ställningarna långa dagar och bara fått allting att flyta på. Så att jag och min familj till och med kunnat vara lite lediga mellan varven. Och så många fina kunder som har köat ända ut på gatan, och gett oss massor av kärlek tillbaka. Tack!

Så här utvilad har jag nog aldrig varit inför en höst, och jag bara längtar efter att ta itu med allt jag vill göra nu. Blogga till exempel. Jag ska bara hämta andan lite grann, men jag är strax tillbaka.

2 reaktioner på ”Kommer strax

 1. Hej Sara

  Ett stort grattis och vilken bedrift att ha öppet 42 dagar i sträck. Verkligen någonting att fira och ta tid för att andas ut och reflektera på.

  Jag tyckte det var super roligt med åskväder som drog in över Halland. Jag satt upp o tittade på blixt, dunder och regn som drog in. Men nu efter att ha läst din erfarenhet med det fick jag en annan perspektiv, men är glad att det lösta sig på din maraton öppning.

  Se fram emot fler inlägg och många spännande recept när du är tillräckligt utvilad för att återkomma.

  Ha det så skönt

  Mvh
  Andy

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s