Chokladmarängsviss

marangsviss_1434

Tur att man bor i glassens huvudstad nu när det är så varmt. Vi har bara ett par hundra meter bort till SIA Glass fabriksförsäljning som är öppen varje dag nu på sommaren. Min favorit i år är deras äppelcidersorbet, men vaniljglassen är som vanligt en stabil och självklar trotjänare i frysen.

Här är min egen variant på marängsviss, bestående av chokladmaränger, vaniljglass, lättvispad grädde, jordgubbar och valnötter. Jag är inte särskilt förtjust i att hälla chokladsås över glassen, därför bakar jag hellre in chokladen i marängerna.

Chokladmaränger
7 äggvitor
5 dl strösocker
100 mörk choklad

Skilj äggvitorna från gulorna och var noga med att ingen gula kommer med. Blanda med sockret i en skål, och värm i vattenbad under omrörning tills smeten är 60–65 grader.

Vispa smeten med elvisp eller i maskin tills den är kall. Under tiden kan du smälta chokladen försiktigt i mikro. När marängen är färdigvispad, häll ner chokladen och rör om ett par varv, inte för mycket. Det gäller att få till den snygga marmoreringen och då behöver man inte röra så mycket.

Klicka ut lika stora maränger på en plåt med bakplåtspapper och baka i 130° i cirka 50 minuter.

emma_krona_1547b

Just nu i högsäsong är det mesta väldigt festligt på Solhaga, men just idag var det lite sorgligt. Vi fick nämligen säga hejdå till Emma som har jobbat i butiken på Solhaga i nästan ett år. Nu ska hon börja plugga till hud- och spaterapeut och vi kommer att sakna henne! <3 I present fick hon bland annat den fina kronan som hon pysslat om så fint i olika varianter ute i butiken. Tusen tack för den här tiden, Emma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s