Nybyggarna

husbygge_1988

En del av er som gått förbi Solhaga senaste tiden kanske har undrat vad det är för konstigt arrangemang vi har satt upp med tvättlinor och blomkrukor strax intill parkeringen. Jag kan säga att det har med framtiden att göra.

Jag tycker om att tänka på framtiden. Det finns ingen anledning att tro något annat än att den är ljus. Dagdrömmar om diverse stordåd håller mig levande och uppåt. När jag var liten hade jag storslagna visioner om att jag skulle vinna melodifestivalen, bli en känd författare, konstnär eller att en väldigt attraktiv man skulle rädda mig ur någon dramatisk situation. När vi började bygga bageriet drömde jag om att det skulle vara kö ut på gatan och att folk skulle vallfärda hit från alla möjliga håll. Och sådär fortsätter jag hela tiden, alltid med nya fantasier om framtiden.

Vad tror du att vi gör om femton år, frågade jag Ante häromdagen.
Tur att vi inte vet det, svarade han. Men förhoppningsvis befinner vi oss i ett sammanhang där vi är en del av något slags nybyggaranda.

Och precis så är det. Platsen och allt det praktiska runtomkring är inte det viktigaste. Men känslan av att vi kan styra våra liv, planera, drömma, bygga upp och sedan skörda – den betyder allt.

Här är mina topp tre drömmar just nu:

sara_stadshus_2043

1. Att byggnadsnämnden i Falkenbergs kommun ska godkänna bygglovsansökan som vi just lämnade in. För nu är vi verkligen sugna på att ta ytterligare ett kliv. Inför nästa högsäsong behöver Solhaga en byggnad till, med handikapptoa, tvättstuga, frysrum och förråd. Dessutom kommer huset att ge oss en ännu mer skyddad och mysig innergård. Egentligen hade vi hoppats ha den klar redan i våras, men det blev lite krångel med olika tillstånd och papper, sådär som det kan bli.

2. En vackrare trädgård nästa sommar. Ett riktigt överdådigt och romantiskt paradis. I veckan beställde jag över 400 (nej jag skojar inte) plantor som ska ner i Solhagas jord i mitten av oktober. Allt från vintergröna ligusterhäckar till pioner, lavendel, rosor, korneller, fjärilsbuskar, ormbunkar och nävor…. och så några hundra lökar på det också. Men vi ska inte gräva själva, som tur är.

souvenir

Den här ska vi ha! Souvenir de la Malmaison.

3. Lite ledigt från alla drömmar och planer en stund. Resa bort någonstans. Äta gott och slippa diska. Ganska troligt blir det London med Ante och barnen på höstlovet om allting faller på plats.

En reaktion på ”Nybyggarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s