Hemmets väggar

kanelbulle_4609

Det är kanelbullens dag, men ännu viktigare för mig är att min Max fyller år. Han blir tolv idag, och vi firar genom att inte åka till Skördefest på Tjolöholms Slott som många andra av mina matkollegor. Det hade i och för sig varit väldigt roligt, men vi håller oss inom hemmets fyra väggar istället. Och det är inte vilka väggar som helst, utan nytapetserade sådana. Mitt recept på kanelbullar hittar ni här, i övrigt tänkte jag bjuda mest på ögongodis idag.

jugendros

Ibland tänker jag att det inte är vi som väljer tapeter till det här huset. Det är huset självt som väljer. Tapeten bakom bullarna i vår matsal heter Jugendros beige/glimmer och kommer från Lim & Handtryck.

tapet_anna_4629

Vi går vidare in i salongen. Anna från Boråstapeter har två lager, ett med bruna löv och ett med guldskimrande fåglar. Den har vi inte heller valt, det gjorde nämligen min svägerska Alexandra för några år sedan när vi gjorde inredningsreportage för Colorama i det här rummet. Men den lärde oss något viktigt – man ska inte fega ur och välja något som är lagom diskret. Det blir roligare om man tapetserar djärvt. Och inte bara på en fondvägg, utan i hela rummet. Inte en sekund har jag känt mig trött på den här, eller upplevt att det blivit svårt att inreda för att vi ”låst” oss till ett mönster eller en viss färgskala. För att citera min kloka svägerska som är en av de mest stilsäkra jag känner; Man ska utmana sig själv och sin smak.

tapet_radio_4630

Från salongen förflyttar vi oss in i det stora gästrummet. Den här sköna medaljongtapeten i brunt och guld är helt ljuvlig. Vi gissar att den är från 50-talet. Förutom på ett par ställen som lätt kan döljas med möbler är den i utmärkt skick. Precis som den gamla radion vi hittade på Lettlandshjälpen.

tapet_hallen_4636

I ”blå hallen” strax intill gästrummet sitter husets äldsta tapet. Kan det vara 30-tal?

rosenlampa

Från hallen komme man in i ett av husets mindre använda rum, som nu ska nu bli mitt eget hemmakontor. Vi har alltid kallat det för rosenrummet, på grund av den här lampan som hänger där. Ni ser de små rosa porslinsrosorna längst upp, visst är det rart?

tapet_rosor_4631

Så när vi skulle välja tapet var det självklart att det skulle blomma på väggarna. Här har vi Hovdala blomma grå/röd från Lim & Handtryck. Jag är så nöjd att den matchar det blå skåpet som vi köpt på Hebergs Auktioner. Fler bilder kommer när jag har inrett färdigt…

tapet_molletorp_4628

En trappa upp. Hela vinden är beklädd med målad träpanel, utom mitt och Antes sovrum. Där sitter Mölletorp från Lim & Handtryck, med en fin bård upptill.

Nu känns det på något sätt som att vi blev färdiga. Hela huset är renoverat och klart, igår packade jag upp de sista flyttlådorna och allt har fått sin rätta plats. Så konstigt det känns när vi har hållit på som dårar sedan mars 2008. Vad ska vi göra nu, liksom?  Till att börja med ska vi nog bara njuta av att vi äntligen är hemma.

En reaktion på ”Hemmets väggar

  1. Ni har så fint!
    Klart ni ska njuta av att va hemma…
    Sen av att kunna ” bara vara ” när ni nån gång är lediga…
    Ha det gott! / Gizze

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s