Rawfood brownie med nötter, fikon & choklad

rawfood_5278

Det är vinter på Solhaga. Vi har så kallt i huset att vi måste äta frukost på övervåningen, men det gör inget. De här veckorna sedan jag kom hem från Skottland har jag ägnat åt att ta tag i en massa saker som bara väntat på att bli gjorda. Nytt år, nya tag. Nya recept, nya rutiner i bageriet. Inköp av ny utrustning och rekrytering av nya medarbetare inför sommaren. Och en ny stor kund, i form av ICA Kvantum i Falkenberg som vi kör till varje morgon från och med igår.

Det är väldigt mycket fokus på hälsa just nu också. Efter julens utsvävningar, semmeltest och diverse myskvällar har jag masat mig upp ur soffan och kommit in en bra träningsrutin. Jag kör ganska hård konditionsträning på min crosstrainer nästan varje dag, och så har vi fortsatt med vår företagsyoga på måndagar. Nu i veckan ska alla vi på Solhaga dessutom ge oss in i en stegräknartävling som heter Tappa.se. Den går ut på att man ska samla steg som räcker ända till Nordpolen. Tävlingen är inte så viktig kanske, men just det här med att få in naturlig rörelse i vardagen passar verkligen oss som har svårt att klämma in resor till gymmet i schemat. Ska man orka upp klockan 03 och lyfta tungt en hel arbetsdag så finns det tyvärr inga genvägar.

Och så det här med maten. Min standardlunch just nu är en skiva danskt rågbröd med smör, avokado, ägg, räkor, majonnäs och tomater. Och här har vi ett fint alternativ till fika för alla er andra som vill hålla igen lite på sockret.

Rawfood brownie med nötter, fikon & choklad

200 g torkade fikon
100 g mörk choklad
100 g blandade nötter och mandel
100 g torkad frukt, till exempel tranbär och russin
flingsalt till dekoration

Blötlägg fikon och annan torkad frukt i minst en timme. Rosta nötterna. Kör fikonen i en mixer. Smält chokladen och häll ner hälften i fikonsmeten. Blanda i nötter och frukt. Tryck ner i en form, och bred ut resten av chokladen ovanpå. Strö flingsalt ovanpå. Låt kallna i kyl innan du skär upp i bitar.

lisa_youtube

Men idag är det tisdag. Då går det inte att vara hård mot sig själv, det är semla som gäller. Bild från förra veckan då jag och Lisa Lemke spelade in en film om att baka semlor till hennes nystartade Youtube-kanal Lisa på Landet. Kolla in där, jag tror att semmelfilmen kommer vilken dag som helst nu!

fira

Och i vissa lägen är champagne helt omöjligt att undvika. Ante och jag fick en fantastisk anledning att fira häromdagen. Jag får tyvärr inte säga varför ännu, men snart!

 

 

2 reaktioner på ”Rawfood brownie med nötter, fikon & choklad

 1. Ett inlägg helt i min smak, just nu iaf…Kan snabbt ändras, men är just nu lite återhållsam. Dadelbollar gillar jag, nyttigt och gott! Din lunch skulle jag lätt tänka mig varje dag och gärna med ett glas bubbel!

  Kram kram

 2. Härligt att fira…Bubbel är alltid gott ;)

  Klart ni levererar bröd! Så gott…kul att fler förstår sig på livets goda :)

  Semlor…..äter nog en- om året…är en av de få sakerna jag kan klara mig utan…
  Däremot har jag ju en last..Croissant…tur vi inga goda har här i stan än haha ;)

  Ha en fin kväll! Kram Gizze

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s