Pizza till efterrätt

bjornbarspizza_6106Idag har vi haft ett gäng från Getinge AB på heldagskonferens här på Solhaga. I konceptet ingår pizzabak till lunch i bageriet, recepten på deg och tillbehör hittar du i det här inlägget.

Men när vi väl hade bakat alla lunchpizzorna kom jag plötsligt att tänka på en alldeles underbar efterrättspizza som jag en gång blev serverad på Prostens Pizza i Skrea, deras första sommar för ett par år sedan. En tunn och krispig botten med mascarpone, vit choklad och björbär. Så vi gjorde vår egen variant.

Björnbärspizza
En supertunn pizzabotten
En klick creme fraiche att breda ut över denna
Några bitar mozarella
Hackad vit choklad
Björnbär
Hackade valnötter

Låt inte pizzan stå ute för länge med toppingen på, det gör att botten suger åt sig vätska och blir för mjuk. Snabbt in i ugnen på högsta värme i några minuter. Om du inte har en baksten, skjutsa in pizzan på en varm plåt för att få till den rätta krispigheten. Så vansinnigt enkelt och galet gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s