Före och efter: Runt verandan

solhaga2008_2438
Det var en solig dag, fredagen den 15 februari 2008. Vi hade nästan kommit över besvikelsen över en förlorad budgivning på ett litet gulligt gult hus i Okome, och begav oss till Slöinge för att undersöka om Solhaga på Ågatan 2 kunde vara svaret på våra husdrömmar. Svaret var ett enhälligt och jublande JA. Där låg hon som en enda stor oslipad diamant och glimmade i solen. Ante och jag var för en gångs skull överens, vi hade kollat på över femtio hus och det var alltid någon av oss som var skeptisk. Men inte den här gången.

00veranda_efterSju år senare, i juli 2015, grönskar det runt verandan.

veranda_sida_2434Från sidan 2008. Det lilla huvudet uppe på den långa skuggan tänker att det här kommer att bli hur fint som helst, bara vi får köpa huset.

01veranda_hortensiaOch så blev det. I juli 2015 såg det ut så här. I förgrunden en magnolia Golden Star. Vid sidan av verandan växer ett jättelikt snår av hortensia, och i framkanten en mörk Alunrot. Det finns olika varianter, vi har valt en sort med riktigt mörkröda blad.

01_hortensiaHortensiorna är av lite olika sort. Den här heter Hydrangea serrata Bluebird.

01_schneewittchenFramför verandan blommar Schneewittchen.

01_veranda_fingerborg_6272Fingerborgsblommorna fanns lite varstans i trädgården redan när vi köpte huset. Vi samlade ihop dem vid verandan, och så snart de har gått i frö ser vi till att sprida ut dem på lämpliga ställen inför nästa år. Här växer också löjtnantshjärta, flera sorters pioner, flerårig pipört och små nävor geranium biokovo längst fram i kanten.

piport_6234Pipört, centrhantus ruber. 

00_solhagaNär vi flyttade hit fanns en liten rund rabatt precis mitt framför huset. Nu har vi gjort den större. I mitten växer rosor New Dawn tillsammans med Clematis Vitalba på en ställning, och runt om blommar lavendel Hidcot Blue.

00_newdawn_vitalbaNew Dawn och Vitalba, som växer otroligt snabbt. På bara ett par år täcker den hela ställningen.

01_vitalba

 

3 reaktioner på ”Före och efter: Runt verandan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s