Guld i Mack-SM

johanblidbergIdag har det inte blivit mycket vettigt gjort för min del. Jag har mest gått och bitit på naglarna i väntan på besked från Mack-SM i Stockholm där Solhagas Johan Blidberg var en av åtta finalister med mackan Susedalen. Strax efter två kom det ett sms med en suddig bild på en stor check med Johans namn på. Jag fick zooma in och titta flera gånger innan jag var tillräckligt säker för att basunera ut den glada nyheten och hämta bubbel. Ja, och efter det blev det inte heller något gjort som ni förstår. Ibland får man bara stanna upp, ställa in allt man hade planerat och bara glädjas med hela sitt väsen.

macka_8791Vinnarmackan Susedalen – med bondostomelett, kantarellmajonnäs, skogspickles och rökta hasselnötter. Recept hittar du i det här inlägget. Ett särskilt tack till Skrea Ost och Ugglarps Grönt (som för övrigt blev årets leverantör på Restauranggalan för några dagar sedan).

 

Juryns motivering:
Med ett perfekt hantverk, i alla delar, imponerar din macka stort. Smakerna och de olika beståndsdelarna är traditionella, enkla och rena, men på samma gång innovativa. En enkel macka – med avancerat handlag. Helt enkelt.

MackSM-35Ja, han är allt ett geni, den där Johan Blidberg. Vad glad jag är för hans skull, och för Solhaga och för Slöinge, Susedalen, Falkenberg – hela detta fantastiska område där så många entreprenörer inom mat strävar envist efter att göra det allra bästa. Det här är faktiskt tredje gången som Falkenberg tar hem segern i Mack-SM, Stålboms konditori och Peters konditori har vunnit tidigare. Kanske är det så att Falkenberg är staden med de bästa mackorna. Vi tackar den bördiga jorden och den vackra skogen för alla fina råvaror vi får jobba med.

Foto: SBK (Sveriges bagare och konditorer)

En reaktion på ”Guld i Mack-SM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s