Badrumsrenovering light

badrum_fore_00486Det var ett tag sedan det renoverades här på Solhaga. Men nu har det blivit dags för mig att ta tillbaka allt jag någonsin har skrivit om att det var en smart idé att sätta handfat direkt på loppisfyndade träskåp. Billigt skulle det vara också, bara 400 för skåpet och ett handfat för någon tusenlapp.

badrum_efter00543Jag fick helt enkelt ringa Falkenbergs stenhuggeri och beställa en stenskiva, 2 cm tjock i material Nero svart. Och billigt är det ju inte med sten, så där sprack badrumsbudgeten. Trämöbeln har jag slipat med fint sandpapper, och betsat med Zar träbets i nyans charcoal. Det hela avslutades med ett par lager halvmatt betslack med glans 20. Stenskivan har jag oljat med paraffinolja för att den ska bli ännu mer vattenavstötande.

badrum_fore_00480Före. Tidens tand har gnagt sig genom det blanka lager av båtlack som jag så säkert förkunnade skulle avvisa all fukt. Den grå vardagen infann sig alltså även här efter ett par år, lägg särskilt märke till flaskan med lusschampo. Det har varit en händelserik höst, särskilt för Myra som begåvats med familjens bästa hårkvalitet. Långt, tjockt och härligt, tycker alla inklusive lössen.

badrum_efter_00545Efter. När jag ser tillbaka på all renovering vi har varit igenom de här åtta åren med Solhaga kändes det här som ett alldeles lagom avancerat projekt. Nu ska jag återgå till att bara njuta av alltihop. Det kom ju nyheter för inte så länge sedan om att vi kvinnor borde lägga oss på soffan lite oftare, och det tycker jag låter som en alldeles fantastisk idé.

3 reaktioner på ”Badrumsrenovering light

  1. Snyggt minsann!
    Lägg dig på soffan du;) Det är du värd!
    Själv hänger jag i soffan med brasan tänd och har tryckt i mig en massa skumtomtar (tydligen nåt jag fått dille på i år, för har aldrig varit nån favorit tidigare…i helgen får det bli lite hemgjort godis ;)
    Hälsar Gizze

  2. Tycker inte riktigt den matchande stenskivan som löper längs badkaret riktigt kommer fram i texten. Väldigt matchande och fint menar jag. Tack Sara!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s