Vilka omtumlande dagar det har varit. Sedan vi släppte nyheten i fredags om vår nyöppning på Borgmästargården i maj har det bara strömmat in välgångsönskningar och hurrarop från alla möjliga håll till Tilda, Annsi och mig. Tänk att det fanns så mycket välvilja omkring oss. Jag har svävat igenom mina långa arbetsdagar och allting känns lätt. Vårt varmaste TACK till alla er som gratulerat och peppat, det betyder allt! Igår firade vi med hamburgare och cava på Harrys.
Idag fick jag vara helt ledig med familjen och ladda inför den sista julruschen. Barnen ville absolut ha fattiga riddare till frukost, och jag gjorde en variant med lite extra smak av jul.
Fattiga riddare till jul
4 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 ägg
1/2 tsk salt
1 tsk pepparkakskrydda (en blandning av kanel, ingefära, kardemumma, nejlika och lite kryddpeppar)
1 gammalt levainbröd
Vispa ihop smeten och skiva brödet.
Lägg brödskivorna i smeten en stund så att de suger åt sig.
Stek i rikliga mängder smör och servera med strösocker, kanel, sylt och grädde. Söndagslyx och ett fint sätt att ta tillvara gammalt bröd. Myra tycker absolut att vi måste servera detta på Borgmästargården, och vet ni vad? Jag tror att hon tänker helt rätt. Så får det bli.