God fortsättning

julklappslek_1004

Det har varit några väldigt fina juldagar här på Solhaga. Mitt i julruschen tog vi paus för julklappslek med kollegorna Elin, Johan, Marcus, Karin, Mathilda, Tilda & Ante.

avbak_1015

23 december kl 06.11. Sista öppetdagen innan jul och Johan har varit här sedan 01.30 och bakat. 536 bröd närmare bestämt.

packning_1018

Strax före öppning hade jag, Tilda och Mathilda packat alla beställningarna. Några fantastiska timmar senare var allt bröd borta och vi stängde för jullov. Det här är nästan den enda gången på året som jag känner mig HELT ledig. Bageriet är ju öppet sju dagar i veckan, det är alltid någon här och jobbar. Men just de här dagarna finns det inget som kan hända, det är bara lugnt och tyst.

julfamiljen_06844

Så kom familjen. Min syster Susanna och Göran (bakom glaset), min bror Kaspar och Alexandra. Våra barn Eben, Max, Charlie, Myra, Lo och Laura. Och så min mamma Bodil som tack och lov tog hand om det mesta av julstöket.

bordet06847

Julbordet dukat för vår traditionella danska julmiddag med anka, karamelliserad potatis och rödkål. Vi brukar alltid sätta barnen för sig vid ett eget bord, men i år blandade vi istället. Det kändes som om i umgicks på ett helt annat sätt och barnen satt kvar längre vid bordet. Och så hade vi sånghäfte, alla sjöng och jag spelade piano till.

mammakyssatomten06851

En filosofisk fråga som avhandlades under julmiddagen var huruvida barnen egentligen förstår texten i Jag såg mamma kyssa tomten. Hursomhelst så kom han lite senare på kvällen och stal en kyss.

oppning06858

Dans kring granen och paketöppning. Det kändes som den perfekta julen, den bästa sedan jag var barn tror jag. Kanske för att jag tänker mycket på allt som vi själva har, som många andra saknar i världen just nu.

familjen

Nu är adventsstjärnor och dekorationer iallafall nerplockade i kartonger, granen ute och stora resväskor packade. För nu blir det nämligen hela tre veckors semester. Så här små var barnen sist vi var långlediga tillsammans, sommaren 2009 innan vi byggde bageriet. Sedan dess har det blivit någon vecka här och var, det är först nu som vi haft lugn och råd att släppa allt och åka iväg på en riktig drömsemester. (Myras kommentar: Vad ung du ser ut, Mamma!)

maxmyra

Så här stora är Max och Myra nu iallafall, 13 och 10. Nu är det deras tur att få ha mamma och pappa ifred, medan de fortfarande står ut med vårt sällskap. I morgon flyger vi till USA, och börjar med att fira nyår med några kära vänner i Las Vegas. Sedan blir det äventyr i bil och hemresa från San Fransisco om nästan tre veckor. Så nästa gång ni hör från mig blir det från andra sidan Atlanten. So long och god fortsättning till er alla!

4 reaktioner på ”God fortsättning

  1. Åh så härligt för er Sara!
    Önskar er en härlig semester!
    Själv sitter jag och väntar spänt på att sonen ska landa på Gardemoen och köra hem…i natt…efter tre veckors semester i Vietnam..Som jag saknat- Så I morgon blir här Jul igen…på riktigt!

    Åh så mysig er jul såg ut!// Gizze

  2. Så underbart att bara få vara ledig! och då vet jag att jag kan beställa bröd hos dig nästa år, kalas! Det är alltid lite det där man vill ha ett gott bröd och helst baka det samma dag man ska äta det men allting hinns inte med….ha ett gott slut och ett superhärligt 2016! kramar Ulrica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s