Byggstart på Borgmästargården

sara_2865

Vet ni att jag har lite svårt att få ihop den här bloggens namn med mitt liv just nu. Sara bakar nämligen inte särskilt mycket (förutom just i lördags när Ante passade på att ta den här bilden). Däremot händer det väldigt mycket annat som jag tror att många av er är nyfikna på.

rotary

Idag började nämligen bygget i vår framtida lokal på Borgmästargården, eller rivningen rättare sagt. Dagen startade med en av de där roliga sakerna jag gör istället för att baka – hålla föredrag på en Rotary-lunch på Harrys under rubriken Destinationsutveckling på gräsrotsnivå. Flera av åhörarna hade redan noterat att rivningen hade startat i ett kvarter bort, det är som om hela Falkenberg pratar om det, och bara längtar efter öppningen lika mycket som vi!

rivning_2845

Möte med Tilda, Annsi och snickarna i lokalen och pannor i djupa veck. Detta kontor med starka 90-talsinfluenser ska nu alltså förvandlas till det café och konditori som vi tänker på dag som natt. Jag vaknade vid fyra i morse, mitt i en dröm om golvprover. Det är nämligen ett av de stora bekymren just nu, att vi inte hittar något rimligt alternativ som känns gediget och håller för tusentals leriga fötter.

rivning_2847

Men när vi tittade uppåt blev vi betydligt gladare. Det klassiska kontors-innertaket monteras ner, och vi får en väldigt fin rymd i lokalen.

golvangest_2854

Panikrunda på eftermiddagen till tre olika golvbutiker, och ingenstans fann vi vad vi sökte. Där finns hela skalan från jättefina svala nordiska kontorsgolv till rustika western-golv och maskulina trestavsparketter i mörkgrått. Någonstans måste vi väl hitta ett golv passar en borgmästare?! Det får bli nya tag imorgon.

hast

Det blev ett bra slut på dagen ändå, med ridlektion på Hella Islandshästar. Under en koncentrerad timma på Glimas rygg är det nämligen helt omöjligt att tänka en endaste sekund på golv.

2 reaktioner på ”Byggstart på Borgmästargården

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s