En älskad lussekatt har lämnat

pojken_hylla_0572

Det hände något förfärligt idag. Grannflickan knackar på vid femtiden, en katt är påkörd på Järnvägsgatan precis utanför och hon säger att det kan vara en av våra. Jag bara springer ut och förtvivlan vet inga gränser när jag tar upp Pojkens varma kropp i min famn. Han är död. Mannen som kört på honom säger att han är så ledsen, och mitt i allt hinner jag tänka att det är fint att han inte bara åkte iväg. Jag säger att det är ju svårt att se i mörkret, och sånt kan ju hända vem som helst av oss. Myra kommer strax därpå och vi står där ute på vägen och bara gråter. Pojken är ju hennes katt. Vi bär in honom i huset och lägger honom i en filt.

pojken

Myra var fyra år när hon fick Pojken, sommaren 2009. Det var hon som döpte honom till det något ovanliga namnet. Fast det var nära att han dog redan då, han föll ner från fönstret på Norra Liden där vi bodde i Göteborg och bröt höften på tre ställen. Så på sätt och vis är vi väldigt tacksamma för de åtta år vi fick.

bagerikattenpojken

Vi kallade honom för bagerikatten Pojken, för han var alltid i närheten. Han gillade att ligga på varma motorhuvar.

veranda_pojken_1121

Eller på verandan. Många är de gäster som undrat vem den trevliga rödvita katten är. Han var så sällskaplig och snäll. Aldrig har han bitit eller rivit någon.

pojken6G8A3541

Det hände väldigt ofta att Pojken övernattade på vinden i bageriet, eller tog sig in via flugnätet i ett av fönstren mot gården. Mitt i avbaket tidigt på morgonen kunde han dyka upp och jama efter frukost, men då fick han vackert gå ut i trädgården. Han var kanske lite för tjock, men vi sa alltid att han bara var ett praktexemplar. En riktig bondkatt från Ullared. Vår saffransgula lussekatt. Så svårt att ta in att han är borta.

sebastian_Stockrosor_1605

Det är iallafall fint att vi har Sebastian kvar, som är Pojkens bror. Han har bara ett öga, men är högt älskad av oss alla. Ja, så är livet. Nu ska vi tända ljus och äta pannkakor med jordgubbssylt och lingongrädde. Och salta tårar.

9 reaktioner på ”En älskad lussekatt har lämnat

    1. Tack Asta. Ja, så känns det verkligen. Det är första gången vi förlorar ett husdjur och jag var inte riktigt beredd på att det skulle kännas så mycket.

  1. Åh fy vad jobbigt…men en stor eloge till mannen som stannade. Det går ju så fort, och som du skrev i mörker är det så svårt att se. Min värsta fasa är att köra över en katt, någons vän, någons familjemedlem. Tack gode gud att jag har sluppit det hittills jag som kör på bonnavägar jämt….många varma tankar till lille kissen och stora kramar till er alla! <3

    1. Hej Ulrica, tack. Ja, en olycka kan ju hända vem som helst och jag tycker synd om honom också. Kram och fortsätt köra försiktigt! <3

  2. Så himla tråkigt för er!! Blir verkligen tomt när de är borta. Skönt att ni vet vad som hände med honom och att han bara inte ”försvann”. Kram till er

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s