Värt en resa – Hagbards By

hallpase_6991

Den senaste veckan har vi alla i familjen utom Myra legat nerbäddade i årets influensa. Men vi har klarat oss fint ändå, tack vare leveranser till hallen från urgulliga bagare på det lokala bageriet.

smoothie6G8A5537

Den här smoothien till exempel, som Karin fixade åt oss. Rekommenderas varmt om du ligger däckad eller bara är allmänt vintertrött:

Karins vintersmoothie
Mixa frysta blåbär, blodapelsin, Wapnö yoghurt, ingefära, äppeljuice och äggula.

Man hinner fundera en del när man plötsligt blir isolerad på det här viset. Den dagliga snurren stannar upp och det blir en lucka för reflektion. Jag har stirrat upp i taket, tänkt på Solhaga och Borgmästargården, på framtiden och vilken roll vi spelar i det stora hela.

Tänk att Falkenberg, som första destination någonsin, blevÅrets Värt En Resa i White Guide. Det betyder att vi måste ladda för en högsäsong där trycket ökar mer än tidigare. Att vi måste bli ännu  bättre och jobba mer tillsammans. Det glöder i både hjärtat och huvudet när jag tänker på det.

hagbardsby6G8A5545

Igår var vi äntligen på benen igen, Ante och jag. Vi åkte iväg till Hagbards By i Asige, ett mysigt ställe för boende och konferenser bara några kilometer härifrån, läs mer på deras hemsida. Det är värt en resa kan jag lova er, fantastiskt lugnt och vackert läge och så fint inrett. Det är Bea och Sandra som precis tagit över driften av stället, se där ytterligare två modiga personer som sagt upp sig från trygga fasta anställningar för att ägna sig åt sin passion. Jag bara älskar att Falkenberg kryllar av dessa kreativa personer.

bea_ante6G8A5549

Bea och Ante vid buffén, givetvis bestående av det godaste som finns inom armlängds avstånd. Vi bubblade om vad vi kan hitta på tillsammans framöver och idéer är det ingen brist på.

buffe6G8A5554

Charkuterier från Gudmundsgården, betor från Ugglarps Grönt. Så enkelt och gott.

tulpan6G8A5555

Även om det är svinkallt ute känner jag att våren är på väg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s