Kryddstarka popcorn

popcorn_9817

Det blir ett kort meddelande, så här mitt i Kristi himmelsfärdshelgen. Just nu har jag en period där jag jobbar så mycket att det bara blir väldigt korta stunder vid datorn. Idag har vi haft mer att göra än vi vanligtvis har i slutet av juli, så jag återkommer när det lugnar sig nästa vecka. Här får ni iallafall mitt bästa fredagsmys!

Kryddstarka popcorn
Popcornmajs
Kokosolja
Malen fänkål
Cayennepeppar
Salt

Smält kokosolja i en kastrull så att det precis täcker botten. Hetta upp, lägg i ett par popcorn och när de börjar poppa – lägg i en halv tesked vardera av malen fänkål och cayennepeppar. Skaka om kastrullen så att kryddorna fördelar sig i oljan, häll i popcorn, lägg på locket och låt det poppa medan du skakar lite lätt på kastrullen. Sänk värmen också så att det inte bränner vid. Salta lite och servera direkt.

Efter en dag som denna sätter jag mig ute på gården, häller upp ett glas av Sancerre Les Pierris, som är ett friskt och fruktigt vitt vin som enligt Systembolaget ska passa fint till fisk och skaldjur. Jag tycker att det även var riktigt bra till popcorn.

solhaga_9812

Jag han iallafall tänka att jag måste föreviga det här, och så gick jag ut på gatan och tog några snabba ögonblicksbilder med mobilen. Fullt i trädgården av sommarklädda människor. Cyklister, familjer, många kära återseenden med sommargäster som är nere över helgen. Blommande äppelträd och syrenerna på väg. Det måste väl ändå vara nästan som i paradiset?

En reaktion på ”Kryddstarka popcorn

  1. Förstår att ni har fullt upp!
    Jag var ute och shoppade igår i Karlstad- de sa i affärerna att dagen igår är den största förutom julen…

    Härligt bild där det kryllar!
    Ses snart! / Gizze

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s