Fint på verandan

konstrundan_9801

En alldeles fantastisk Kristi Himmelfärd med väldigt många gäster, konstrunda och fint väder har passerat, så nu tar jag helg. Ante och jag packade ihop oss igår för ett par dagar i Göteborg med familj och vänner. För hur mycket jag än älskar livet på Solhaga kan det ibland behövas en paus. Arbete och privatliv flyter ihop på ett sätt som kan vara svårt att kontrollera.

verandan_8279

Jag jobbade från morgon till kväll dagarna innan för att allt skulle bli klart. Vi brukar säga att Kristi Himmelsfärd är generalrepetition inför sommaren, det blir en plötslig anstormning då vi snabbt måste slå om till högsommarläge. Målningen av verandan var minutiöst planerad efter vädret så att linoljefärgen skulle hinna torka innan torsdagen.

linoljefarg_9786

Det här röda partiet är husets hjärta på något sätt. Jag tycker så mycket om att jobba med linoljefärg, det luktar så gott och det är en helt annan känsla av att färgen liksom smälter ihop med träet istället för att lägga sig som ett lager utanpå. Jag tejpar aldrig i kanterna, det enda som behövs är en bra pensel och rätt teknik för att nå in med färgen i varje litet hörn.

mala_veranda_sara_9779

Efter tio år med Solhaga och många många timmar med pensel har både Ante och jag blivit rätt vassa på finliret. Lösningsmedel hoppar jag också över, nu när det var så fint och torrt väder tyckte jag att det kunde få ta sin tid att torka.

verandan6G8A6664

Jag tog några bilder i skymningen.

veranda_skymning6G8A6659

Golvet hann jag inte måla i år, istället täckte jag det med bastmattor för utomhusbruk. Alla mattor, fällar, kuddar och filtar köpte jag på Fynda i Falkenberg. Och se på dessa löjtnantshjärtan som lyser i dunklet nere till höger.

veranda_skymning6G8A6652

Tänk att vår Magnolia Golden Star valde att slå ut precis just nu. Bra tajming.

magnolia6G8A6654

Dagarna går otroligt fort, tempot är så högt i serveringen att vi knappt hinner äta, dricka eller gå på toa. Därför är det en speciell känsla att gå omkring här alldeles ensam om kvällen när det är alldeles tyst. Jag andas in alla dofterna och tar in hur fint det är. Jag tänker ofta på att den här tiden vi lever i just nu är den bästa, att Ante och jag och alla som är med mig i bageriet kommer att se tillbaka på de här åren med stor  nostalgi.

Idag är det White Guide Kalas på Stora Teatern i Göteborg, och vi är nominerade till Årets Bageri. Det är tredje gången vi har chans på den utmärkelsen och jag försöker att inte vara nervös. Jag ska bara njuta av att vara omgiven av kollegor från Sveriges alla hörn. Och ikväll ska jag överraska mina anställda med en riktigt flott middag, för det tycker jag att de är värda oavsett om vi får pris eller inte.

3 reaktioner på ”Fint på verandan

  1. Åh så fint det blev Sara!

    Låter som du är på väg i annan riktning…?

    Håller tummarna för Solhaga!
    Smaklig spis och trevlig kväll till er alla! /Gizze

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s