Vi har det så bra. Första valptiden med Benny har varit som ett enda långt mys, jag har varit ledig mycket för att ta hand om vår hundbebis.
Här i kryddträdgården tillbringar vi dessa ovanligt varma junidagar i sakta mak. Varvat med vilda stunder av bus, som när Benny ville gräva sig en skön grop mellan röd basilika och lavendel. Men den senare har tyvärr dött under vintern, så det gör inte så mycket.
Daniel och Anna från Slöinge Kafferosteri på andra sidan parken kom förbi för att presentera Annas senaste projekt – en sweet kombucha smaksatt med frukter och bär som i första hand kommer härifrån trakten.
Anna kom på idén när hon började sälja utvalda tesorter under varumärket Slöinge Skafferi. Kombucha är ju fermenterat te, så varför inte prova? Idag kom den första leveransen. Framsidan på flaskorna ser likadan ut oavsett vilken smak det är, eftersom tanken är att de ska returneras och återanvändas. Ett litet effektivt kretslopp, mellan Solhaga och Kafferosteriet är det ungefär 100 meter.
Det är baksidan som avslöjar innehållet. De tre första smakerna är Mojito, Citrus och Röda bär. Tanken med just den här kombuchan är att den tappas upp lite tidigare i processen, innan den aktiva bakteriekulturen hunnit förbruka allt socker. På så vis blir den sötare, och inte lika syrlig som Hallands Kombucha, som vi också säljer i bageriet. Båda är väldigt fina drycker, men med olika karaktär helt enkelt.
Mojito är helt klart min favorit, vilket fantastiskt fint alkoholfritt alternativ! Lätt och naturligt kolsyrad, med mynta från kryddträdgården.
Benny ville gärna vara med och smaka efter fotograferingen.
Han har blivit så stor redan, 10 veckor gammal nu. Så snäll och trygg.
Bennys allra första bad, en magisk kväll på hundbadet i Ugglarp.