Potatissallad med brynt smör för vidbrända

potatissallad_0690

Ta några överblivna kalla potatisar från midsommarbuffén. Smält 50 gram smör i en kastrull och låt det bubbla tills det börjar bli brunt och dofta nötigt. Häll över potatisen och klipp över färska örter och flingsalt. Lunchen är klar!

Den senaste tiden har jag blivit expert på sånt här. Jag har varit tvungen att bromsa mig själv och ta ner ambitionsnivån igen. I mars fick jag influensa, men var tvungen att jobba tungt bara några dagar efter att jag blev sjuk. Vilken otroligt dålig idé! Jag fick ont i korsryggen och det har hållit i sig ända sedan dess. När vi fick Benny för en månad sedan kunde jag inte ens böja mig framåt och ta upp honom utan att det gjorde sanslöst ont. Precis när högsäsongen ska börja, tajmingen kunde inte vara sämre.

Vad gör man då, när man absolut inte kan vara sjuk? Imorgon tänkte berätta om hur jag gjorde för att komma på fötterna igen.

benny_potatis_0686

Tyvärr råkade jag bryna första omgången smör lite för mycket, och min vana trogen gick jag ut till spireahäcken och hällde ut innehållet i kastrullen. Sedan dess har Benny tillbringat nästan all sin tid inne i häcken med att vältra sig i pölen. Han luktar inte hund längre, han luktar brynt smör. Den lille rackaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s