Tillbaka i comfort zone

Idag har Ante och jag varit på Tjolöholms Slott, där skördefesten drog igång för tionde året i rad. En av de absolut värsta dagarna i mitt yrkesliv utspelade sig just här för exakt åtta år sedan. Jag hade ännu inte något bageri och kunde inte riktigt baka professionellt, men hade ändå fått för mig att jag skulle dra iväg på marknad. Jag tyckte att läget var under kontroll, hade lånat degblandare och kylrum på Slöinge Pensionat, och ugn av AliSlöinge Pizzeria. Sedan gick det käpprätt åt helsike. Fyllning till bullarna rann ut i hela ugnen och brände fast. I gryningen kom RalfGudmundsgården och hämtade upp mig och mina brödlådor, jag lämnade kaos efter mig och Ali blev såklart JÄTTEARG. Hela den förfärliga historien kan ni läsa i det här gamla inlägget. Den gången svor jag att aldrig mer göra så mot mig själv. Men det löftet har jag tyvärr inte hållit, jag är något av en expert på att hamna i knipor som mot alla odds reder upp sig.

Det pratas rätt ofta om hur viktigt det är att våga gå utanför sin comfort zone. Att vara stark och modig. Men varför är det så himla viktigt egentligen? Det kanske inte passar alla att göra det? Många tycks ju pressa sig alldeles för långt. För mig är det nog så, att jag borde ha stannat lite oftare där det var vilsamt och bekvämt.

agneta_ralf_tjoloholm

I vilket fall har Tjolöholm numera flyttat in i min comfort zone, där är jag bland vänner. AgnetaRegnér Garden och jag stod grannar den där hemska dagen för nio år sedan, och hon tröstade mig så fint. Sedan dess har vi följt varandra. Ralf på Gudmundsgården var också med den där dagen, så det kändes fint att just dessa två stod i montrarna mittemot oss. Tänk så långt vi har kommit på de här tio åren, hur våra företag har växt och utvecklats.

tjoloholm_sara_ante_1755

I år var första gången som skördefesten även hade öppet fredag, så det var något av en chansning att ta med så många bröd som vi gjorde. Vädret var regnigt och det var lite glest med publik. Men med lite fina erbjudanden och byteshandel med de andra utställarna lyckades vi ändå kränga iväg allt.

tjoloholm_saker6G8A7632

Jag tror aldrig jag fått med mig så mycket gott hem. Tonic, ginger beer och lättöl från Byaregården, Kombucha Mojito från Slöinge Kafferosteri, Bondmoran-ost från Gäsene mejeri, tre påsar goda chips från Gårdschips, två paket syrat smör och Talletollen-ost från Greby mejeri, morotsmarmelad, honung från Marie-Louise och Bror i Fjärås, honungskarameller från Djäknegården, muffins, glutenfritt bröd från Kullagården, färskost från Skrea Ost, syrad gurka från Eivor Gavie, mysiga stickade vantar från Drops Design, julkringla från Halmslöjd, smörknivar, tvål från UneCare, Ciccis Lammkorv och äppelglögg från Strömmared.

myskvall6G8A7641

Efter en varm dusch dukade vi fram godsakerna i salongen.

ante_benny6G8A7636

Ante gjorde upp eld. Benny fick smaka på lammkorven.

mysmat6G8A7635

Nu laddar vi om för lördag och söndag, då marknaden är öppen 11-17. Vädret ska bli fint och det blir troligtvis fullt ös. Men jag ska vara hemma och baka. Det räcker med en dag på marknad, sedan får de andra ta över. Det har varit en lång sommar och en månad med marknader varje helg, så nu börjar en lugnare tid för mig. Ryggen krånglar fortfarande, tyvärr. Jag är glad att det inte har blivit värre av allt jobb under högsäsongen. Men jag vill bli helt frisk nu, och det kommer att ta sin tid. Dags för en riktig utmaning alltså – att stanna några månader i comfort zone. Jobba kortare pass och ta längre promenader med Benny. Det blir fint. Vilsamt och bekvämt.

 

En reaktion på ”Tillbaka i comfort zone

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s