Mysmarknad på Strömma Farmlodge

strommasolhaga_1641

Den årliga skördemarknaden på Strömma Farmlodge är något av det mysigaste jag vet. Därför var det extra nervöst i år när stormen Knud dundrade in över västkusten och hotade att ställa in hela evenemanget. I torsdags kväll fick vi beskedet om att marknaden kanske inte skulle bli av, säkert besked kunde vi få först på fredag efter lunch. Alltså först efter att vi borde ha satt degarna och format alla bröden för kalljäsning…

Man bakar inte hundratals bröd i onödan, så vi väntade med att sätta de riktigt stora degarna först igår eftermiddag då vi visste säkert. Men ändå, marknader är alltid en chansning för oss som jobbar med färskvara. Därför vände jag hem i förmiddags efter att ha riggat upp vår monter med Karin och Ante, loggade in i iZettle och tittade på hur försäljningen såg ut första timmen. Det rullade på bra, så vi bestämde oss för att baka av lite mer bröd så att jag kunde åka dit med påfyllning. Det är så man får jobba när det är så osäkert läge med vädret.

stromma6G8A7558

Visst blåste det lite, men inte så farligt. Som vanligt otroligt fint ordnat och uppställt med många fina detaljer.

strommabutikG8A7574

Jag passade på att titta in i farmens nya gårdsbutik, så mäktigt fin med bilderna i taket! Marina och hennes familj som driver Strömma Farmlodge säljer kött från gårdens egna djur, produkter från nära producenter blandat med allsköns köksredskap och vackra måltidsprylar.

stromma_potatis6G8A7566

Utanför kunde barnen göra sina egna potatisfigurer. Kolla den lille rackaren med makaroner längst fram till vänster, så fiffig!

signes6G8A7575

Att gå omkring på Strömma är som godis för ögonen. Förutom all fantastisk mat fanns många duktiga hantverkare på plats, och överallt hörs musik från olika scener av fina musikanter.

stromma_emma6G8A7576

Så mycket vackert och färgsprakande att titta på. Jag vill hem och plantera bums.

strommatvablommor6G8A7594

Vår granne i ladan var Två Blommor, blomsterbutik i Tvååker. Jag passade på att köpa lite fina höstblommor att sätta i bytta utanför bageriet.

strommalisa6G8A7601

Och konsten! Jag tycker så mycket om Lisa Burenius tavlor, och fastnade spontant för bilden som hon håller upp här.

strommamalin6G8A7597

Jag har som tradition att alltid köpa med mig en bild till Myra, hon samlar på fåglar. Se så fina akvareller av Malin Signahl.

strommamat6G8A7605

Hemma igen med årets skörd. Vi hade bröd kvar i slutet, så jag gick runt sista halvtimmen och gav bort till alla kollegor som stod i ladan. Och se vad  jag fick i gengäld. Torkad tomat, rödlök och örtsalt från Regnér Garden, grillost från Skrea Ost, Vispat Linderödsfett från Gunnagård, müsli och grötblandningar från Early Birds, Djäknegårdens honungskarameller och honung med pepparmynta.

strommatavlor6G8A7603

Och så konsten, som kommer att bestå långt efter att honungskaramellerna är uppätna. Den fina bilden av Lisa Burenius, och så en koltrast till Myra från Malin Signahl.

 

strommalax6G8A7611

Ante bytte till sig en påse laxkrydda från Zigges BBQ, så middagen var snabbt fixad. Nu laddar vi om för imorgon är det dags igen.  Marknaden är öppen 11-16 för er som vill titta förbi!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s