Tre goda ting från mässan

sara_hanna_scen

Vilken fin dag vi hade på Passion för Mat i lördags! Så mycket folk har jag inte sett på väldigt länge. Jag har haft en lång paus från stora folkmassor, och framför allt från att ställa mig på scen. Tillräckligt lång för att inte känna minsta obehag eller nervositet längre, för det hade jag lovat mig själv. Jag fick hålla hov i en timme tillsammans med Hanna som jobbar på Solhaga som kallskänka. Jag blandade deg, Hanna serverade mackan som jag berättade om i förra inlägget, och Ante delade ut surdeg och ströbröd till alla som ville ha.

fbgskafferi6G8A8487

Hallands monter var så fint gjord, med scen, bar och drömverkstad. I slutet skruvades volymen upp och alla som ville fick spela rundpingis. En nationalsport i Falkenberg kan man säga.

sara_hanna_daniel_3363

Vår granne från Slöinge, Daniel på kafferosteriet. Trots att vi bor så nära ses vi nästan aldrig för att vi jobbar jämt. Men nu blev det tid för ett glas öl och lite skvaller. Sedan gav vi oss ut i vimlet för att shoppa, och jag tänkte ge er tre av mina absoluta favoriter från mässan. Alla med viss vinkling på hälsa, för jag har med ganska stor framgång faktiskt lyckats äta och träna bort min onda rygg.

wepop6G8A8504

1. Popcorn. Ett otroligt bra alternativ till chips och godis.  WePop har en massa olika roliga sorter med olika smak, konsistens och storlek. Gå in på deras hemsida, där kan man prenumerera på popcorn, en fantastiskt fin present att ge bort också tycker jag.

wepop6G8A8521

Jag köpte tre sorters gourmetpopcorn. Klintan som är ett stort och knaprigt popcorn med toner av smör, kola och gräs. Mikki som är ett rött popcorn, och Arnold – lite syrligt och rökigt med toner av nöt, gräs, kola och honung.

stormochbille6G8A8507

2. Choklad! Älskar mörk choklad, och äter minst en bit varje kväll. Storm och Bille hade ställt upp väldigt pedagogiskt med smakprover på olika bönor från olika länder. Påminner om när man är på koppning och provar kaffebönor. På samma sätt har chokladbönorna från olika kontinenter olika karaktär. Vi smakade oss fram till några favoriter och Ante gjorde reklam för Slöingerundan.

stormochbille6G8A8506

Så vackra omslag, jag ville köpa allt.

stormochbille6G8A8522

De här fyra blev det. Naturell, ingefära, lakrits och kakaonibs.

francefromage_3365

3. Ostar. Inte på listan över de allra mest nyttiga livsmedlen, men hälsan kräver faktiskt att man också gör väl valda undantag. Vi köpte med oss fyra opastöriserade ostar och fikonmarmelad.

francefromage_3368

Och som vi gottade oss när vi kom hem. I nästa inlägg tänkte jag bjuda på fröknäcket längst ner i bild och lite mer inspiration om hur man kan äta sig till bättre hälsa utan att ha det minsta tråkigt för det. Vi ses!

4 reaktioner på ”Tre goda ting från mässan

 1. Åh så mysigt Sara!

  Får bli ost bröd och rödvin i helgen :)
  I morgon ska jag blir det överjästa bröd…det brukar inte jag ha- men vatten i källaren satte stopp för att få ner allt till kylen, de står på altanen över natt i stället- och där var för varmt under flera timmar…Suck..Ja ja vad är väl en bal på slottet….

  Fin kväll till dig från mig / Gizze

  Ps ditt recept på Semlor är fantastiskt!

  1. Men vilken olycka! Känner igen det där, har hänt mig några gånger också att man totalt tappar kontrollen. Roligt att du har glädje av semmelreceptet! Kram!

 2. Ska absolut testas, även om jag har svårt att följa recept till punkt och pricka….
  Önskar en fin helg! / Kram Gizze

  1. Jo, men den svårigheten kanske du också ska vara glad över i vissa fall. Ha en fin lördag! :) <3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s