Påskpyntet

butik_pask_3892

Vaknade extra tidigt lördag morgon och bestämde mig för att påskpynta. Benny och jag gick ut och klippte några grenar från den stora kornellen. Letade upp den handblåsta vasen som jag köpte på IKEA för några år sedan, och hängde upp några ägg i butiken strax innan de första fikagästerna skulle slå sig ner för frukost.

paskris6G8A8788

De röda grenarna är så fina tycker jag. Äggen jag hänger upp har vi sparat sedan alla påskar som firats i familjen, vi har ju som tradition att alltid måla ägg tillsammans. Så det finns några att välja på om man säger så.

paskris_solhaga6G8A8798

Hemmavid gjorde jag mitt sedvanliga arrangemang med grenar i lampan. Extra bra att äggen hänger högt nu när Benny är i farten. Jag har inte hängt upp så många ägg, för att ge plats åt de nya som ska målas under påskhelgen när hela storfamiljen kommer för att fira. Några pappersfåglar får också vara med.

paskris_morris6G8A8799

Tycker att det blev extra fint med påskris mot vår nya Morris-tapet seaweed. Även här på säkert avstånd från labbetassarna.

paskris_morris6G8A8800

Mer avancerat än så här behöver det inte vara. Här hänger jag upp de ägg som ligger mig extra varmt om hjärtat.

agg_daniel6G8A8801

Jag blir liksom rörd av att plocka upp äggen ur kartongerna, för det är så mycket minnen som kommer till liv. Alla påskar vi firat, alla människor som varit med. Och som nu är borta sedan länge, som pappa till exempel. 1986 komponerade han en kanon på sitt ägg.

agg_mormor6G8A8802

Mormors röda ägg är en riktig favorit. Så många fina påskhelger vi hade hos henne och morfar i Danmark. Saknar henne fortfarande så mycket.

agg_mamma6G8A8803

Mamma kommer i alla fall. Tur det, hon är så bra på att måla också.

agg_sara_kreta6G8A8804

Ofta bär äggen spår av viktiga händelser i familjen just då. Mitt ägg från 1993 är inspirerat av resan till Kreta och föreställer hur gamla greker målar ägg.

sardal_3899

Både lördag och söndag åkte Ante och jag till Särdals Kvarn där det var påskmarknad. Vi brukar inte vara med på marknader längre, men ibland måste man ju göra undantag. Det här är en plats som jag gillar väldigt mycket, kan verkligen rekommendera besök i både kafé och den fina butiken.

sara_sardal_5769

Lite blåsigt men väldigt soligt var det, och roligt att redan få träffa några av sommargästerna som är här för att fira påsk. Ser otroligt mycket fram emot att träffa ännu fler i påskveckan som kommer.

En reaktion på ”Påskpyntet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s