Blomstersöndag i Harplinge

När jag är ledig brukar jag alltid försöka komma iväg och se något vackert. Ögat behöver det. Igår åkte Ante och jag till Harplinge blomsterodling som drivs av trädgårdsformgivare Susanne Hübel. Det var sista öppetdagen för säsongen och jag ville verkligen passa på.

Vad är inte vackert i den här bilden? I denna minimala butik på bara några kvadrat ryms så mycket fint att man blir förtrollad.

Jag föll direkt för en av linnedukarna till vänster. En röd, som vi ska ha till jul.

En bukett med dahlior fick vi med oss hem också.

Susanne jobbar till vardags på Zetas trädgård i Stockholm, så det här är ”bara” ett eget litet kreativt projekt, som hon öppnade tidigare i somras.

Purjolöksblomma. Det här är så typiskt Halland, en människa med känsla för stil och smak öppnar typ ett skjul med vackra saker, och så blir det succé.

Sedan gick vi ut och andades in den vidsträckta utsikten och tittade på odlingarna.

Det blåste rejält och jag tog en selfie med en solros.

Bara att vistas några minuter framför något så vackert får stressnivån att sjunka som en sten. Men ganska snart fick vi sätta fart, för jag skulle hem till Solhaga och ta emot Göteborgs Kulinariska Sällskap som skulle komma på lunch.

När Benny hoppat in i bakluckan fick jag så bråttom att stänga att jag glömde räta på mig ordentligt, och drämde bakluckan rakt på näsan. Aj! Jag håller på att bli precis som min mormor, hon gjorde allting för snabbt och bröt både knän och handleder sådär i förbifarten. Dags att tagga ner mamma, som Max brukar säga.

Fick hålla början av föredraget med en näsduk tryckt mot min sargade nos, men ni ser ju vilka vänliga och förstående personer detta var. Vi pratade länge om allt möjligt – mat och råvaror, landsbygd och  utveckling. Vilken fin avslutning på dagen ändå, nästa gång ska jag akta mig för bakluckan.

Och apropå nästa gång – då vill jag åka till Lilla Hälsoträdgården i Heberg, som varje fredag lämnar några gudomliga buketter till försäljning på både Solhaga och Borgmästargården. Det gäller verkligen passa på, för det är förmodligen bara ett par veckor kvar innan alla dahlior måste upp ur jorden.

2 reaktioner på ”Blomstersöndag i Harplinge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s