Stenugnen – före

Uthus med stenugn på Solhaga.
Uthus med stenugn på Solhaga.
Stenung, cirka en meter djup.
Stenungn, cirka en meter djup.

I vårt uthus finns en gammal stenugn som inte har använts på säkert 70–80 år. Att kunna baka i den här ugnen är en dröm, som jag först tänkte vänta med att förverkliga till  jag blir pensionär typ, eftersom jag såg framför mig att det skulle bli ett väldigt stort och svårt projekt. Men så var sotaren här och konstaterade att skorstenen ser riktigt fin ut. Det är bara att laga den lite, lägga puts på och ta bort en trävägg. Och fixa järndetaljerna. Nu har killarna från Laholms brasvärme varit här och tagit loss spjället och den gamla rostiga luckan som tyvärr är bortom räddning. Som tur är finns det gott om reservdelar att få tag på. Och brädväggen är borta. Nu väntar vi bara på muraren.

En reaktion på ”Stenugnen – före

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s