Haile Selassie bakom tapeten

Här ska kaminen stå
Här ska kaminen stå

För väldigt många år sedan stod någon och klistrade upp tidningspapper på Solhagas murstock. Så skönt att slippa elda, äntligen oljepanna, jojomen serru. Ett antal år senare står jag och pillar loss olika lager av tid för att få det gamla tillbaka. I september 2009 ska vi få en gammal rund kamin med krusiduller.

Fragment fladdrar förbi. Bröllopsfoton av den typ man nu ser under rubriken Diamantbröllop. Annonser om hur man får hår som silke. Invånarna i Heberg har betalt för mycket i källskatt och kejsar Haile Selassie träffar statsminister Erlander i Stockholm. Jag googlar och kommer fram till att det måste ha varit 1954.

Om femtio år står någon annan här och undrar vad fasen vi täntke på. Sätta in en gammal kamin, så otroligt vulgo. Ta bort dödsballa trestavsparketten i ek från 1993, vilka idioter. Tur att det finns bruna mattor i linoleum så att vi slipper se de där vitmålade brädgolven.

selassie2

En reaktion på ”Haile Selassie bakom tapeten

  1. Tänk att hitta en gammal kejsare bakom tapeten! Jag blir alldeles pirrig när jag hittar gamla tidningar och foton, ert hus borde ju vara rena guldgruvan! Och visst är det knasigt att det som är så fult idag blir så snyggt om 50 år..
    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s