Ååå, vad fint och gott, tänker ni kanske nu. Och det tänkte jag också när jag tog den här bilden. Det var innan jag hade smakat. Till helgens festliga danska frokost tänkte jag göra en alldeles egen sill med curry och saffran.
Så här tänkte jag:
1 burk Abba inläggningssill
1 dl creme fraiche
1 dl creme fraiche gourmet med tomat och saffran
1 dl majonnäs
1 äpple, skalat och tärnat
1 salladslök, fint skivad
½ msk curry
½ msk ljus sirap
några droppar citronsaft
salt och peppar
Blanda allt utom sill och smaka av med salt och peppar. Innan du skär själva inläggningssillen i bitar, skölj fileerna ordentligt och låt dem rinna av, för det gjorde inte jag. Visst har man hört talas om det här med salt sill, men kanske inte riktigt så salt. Den gick faktiskt inte alls att äta. Men jag är ganska säker att den kommer att bli god nästa gång.
Där ser ni, man lär sig något varje dag, ibland den hårda vägen. Välkommen tillbaka i morgon.
Inläggningssill är äckligt! Jag vet inte om det hjälper att skölja. Ett tips från f d kallskänkan på fiskrestaurangen: Köp salt sill (finns här i enkilosburkar (typ ”plasthinkar”) och salta ur.
Men snyggt blev det, i alla fall.
Sigbritt, tack. Till jul blir det salt sill.