Jag är inte perfekt, del 3

I miniserien som bit för bit avslöjar sanningen om  ”perfekta Sara” kommer här min favoritkatastrof. Den inträffade i somras men det är först nu jag orkar berätta.

Det är sista dagen på semestern och jag ska överraska grannarna Ulrika och Thomas och deras barn med nybakta frukostfrallor som tack för att min Max har fått äta så många frukostar hos dem på sommarlovet. Jag är så otroligt nöjd med hela idén och hasar ut i köket för att baka av frallorna som fått jäsa i kylen över natten. Recept hittar ni här. Jag ska dekorera med solrosfrön, och för att få dem att sitta fast tänker jag spreja frallorna lite lätt med vatten.

Jag famlar sömndrucket i skåpet och greppar blomsprutan. Funderar på om jag ska byta vatten i den men bestämmer mig för att vara lite lat (fy skäms på mig!). Jag sprejar alla frallorna precis lagom mycket och strör lite frön på. Vad konstigt det luktar, hinner jag tänka. Sedan ser jag det. Det är inte blomsprutan jag håller i min hand. Det är katternas Urine-Off-spray (vid den här tiden var de små och hade en ful ovana att kissa i olika sängar). Jag tappar liksom andan och kvider fram ett neeeej, innan jag desperat fiskar fram en sax och börjar klippa bort det yttersta lagret deg från alla frallorna. Det går sådär.

Ante kommer ner och undrar vad jag håller på med.
Tror du att de går att äta, säger jag med darrande röst. Han läser högt från baksidan av flaskan.
Vid kontakt med ögon, skölj noggrant med vatten i minst 15 minuter. Vid förtäring, kontakta omedelbart läkare.
Jag envisas med att ändå sätta in plåten i ugnen och ger inte upp förrän en doft av Urine-Off sprider sig i huset. Efter det gömmer jag flaskan långt, långt inne i ett skåp.

I mörkret är alla flaskor grå. Gammalt bagarordspråk.
Skenet bedrar. Lukten av Urine-Off syns inte på bild.
Skenet bedrar. Lukten av Urine-Off syns inte på bild.

8 reaktioner på ”Jag är inte perfekt, del 3

  1. Så djävla dumt alltså. Fast lätt hänt, själv har jag fixat till nyårsfrisyren med hjälp av Häxans Kopparputs. Jag lovar, sprayflaskan är förvillande lik en Schwartzkop-flaska.

  2. Hahaha, den här serien är verkligen asgrym! Funderar på att copy den till min blogg om det är ok. Men VILKA misstag ska man ta… de är ju så många menar jag! :-)

  3. Gud, vilken härlig serie, jag håller med Lisa på alla punkter!
    Tänk, att även La Sara var mänsklig! ;D Svårt att tro, när allt du gör bli så himla bra.
    Det är nästan så att jag tror att kissbullarna blev goda ändå..

    Kram!

  4. Jag har inget självupplevt, men väl från min mor. Min morbror behövde en flaska att ha T-Röd i. Bara att ta första bästa omärkta man hittar i skåpet. Att det var mammas linsvätska spelade mindre roll. Det gjorde ont i hennes ögon i bra mycket mer än 15 minuter, hälsar hon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s