Sötlimpa till sjuka stackare

Som en lite ledsen pussmun.

I dag skulle vi ha träffat kakdrottningen Mette och smakat av Skåneringarna från förra helgens bak. Men så kom kräksjukan till Getinge och ställde till det. Vi åkte dit iallafall och hängde en påse tröst på dörren. Det här brödet är en variant på Brunkans långa ur Bröd från Brunkebergs bageri.

600 g vatten
375 g vetesurdeg
20 g jäst
150 g muscovadosocker
35 g honung
125 g fint rågmjöl
1000 g vetemjöl
30 g salt

Dag 1
Kör allt utom saltet i 10 minuter i degblandare. Tillsätt saltet och kör 5 minuter till. Lägg degen i en lätt inoljad plastlåda med lock och låt vila i 30 minuter. Vik därefter degen mot mitten från varje håll (treslag). Ställ in lådan i kylen och låt jäsa över natten.

Dag 2
Sätt ugnen på 250 grader. Lägg upp degen på mjölat bakbord och dela med en vass kniv på längden. Lägg längderna på en plåt. Sätt in plåten i ugnen och släng in ett glas vatten. Sänk till 175 grader. Släpp ut ånga efter 20 minuter, total gräddningstid cirka 35 minuter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s