Nya dörrar som öppnas

Det händer väldigt många spännande saker just nu. En av dem är att Anna och Daniel Eråker öppnar pensionat tvärs över parken från vårt hus. Gamla Slöinge hotell är en riktig pärla från 1924. Huset byggdes av Augusta Nilsson, ung älskarinna till den rike krögaren på Torups gård. När han dog fick Augusta ärva en stor summa pengar, som hon valde att bygga hotell för. Och fint blev det, huset är kulturminnesmärkt och i toppskick efter en omfattande renovering som Slöinge Bygdegårdsföreing har genomfört.

Givetvis är jag helt överlycklig över att Slöinge får ett eget bed & breakfast, där alla mina framtida kursdeltagare kan bo medan degarna jäser över natten!

På lördag är det invigning och jag och Ante är inblandade på flera sätt. Inte nog med att vi ska köpa degblandare och annan köksutrustning av Anna och Daniel, vi har dessutom tagit bilder på de supermysiga rummen och pysslat ihop både logotyp och blogg till dem, titta på www.sloingepensionat.se.

Nu ska jag avsluta dagen med att gå och mata upp min surdeg till enorma proportioner. För imorgon eftermiddag ska det bakas till invigningen. Det blir stenugnsbakat bröd i ett par olika varianter. Kom dit mellan 12 och 14 på lördag och provsmaka!

Fina rum med underbart ljusinsläpp.

I biblioteket kan man sitta och mysa framför brasan.

3 reaktioner på ”Nya dörrar som öppnas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s