Pizza och Hello Kitty-tårta till min femåring

Vår lilla Myra fyller fem, och vi firar med bästa kompisarna Clara, Märtha och Leia med familjer. Den femte tjejen i gänget heter Hello Kitty och är närvarande på handduk, dockservis, tröja, strumpor, väska, minihus, och givetvis på själva tårtan som Myra själv har beställt. Vilket också betyder att jag kan lägga ytterligare en fluffig prinsesstårta till min samling, som ni kan se i det här inlägget.

Efter en lång dag med grill och bad i Långasand blev det en solig kväll i trädgården med pizza direkt från stenugnen, det smakar helt ljuvligt med knaprig och tunn pizzabotten, toppad med fantastiskt goda salamisorter från Gudmundsgården. Jag gjorde degen lite på känn, huvudsaken är att den arbetas till en elastisk och ganska lös konsistens. Till exempel skulle man kunna använda det här receptet.

Det blev hett värre i bakstugan, ugnen kom upp i 320 graders värme, och vi fick låta den falla till 250 innan vi bakade pizzorna. När mitt bygge är klart planerar jag att ta emot grupper som får komma och baka och äta pizza. Godare finns bara inte!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s