Saffransbiscotti

I dag är den enda dagen före jul som jag har på mig att göra allt iordning inför släktens intågande. Jag ska måla klart Max och Myras rum (har lovat inflytt före jul), skrubba golvet på vinden som ingen har städat på 100 år (bokstavligen), rensa i skafferiet, kylskåpet, plocka iordning i hela huset (ser ut som ett krig), tvätta bagartvätten, pyssla om blommorna, slå in julklappar, betala räkningar, göra bokföring, planering för veckan i bageriet och en del annat. Till min ”hjälp” har jag en trött Ante (sen middag igår) och två barn som kräver underhållning. Tur att gårdagens frukost står kvar på köksbordet, det är bara att hugga in på den torra baguetten och ta några djupa andetag.

Saffransbiscotti kommer inte att hinnas med, så det får någon annan göra. Varsågod:

2 ägg
1 tsk saffranspasta eller 0,5 g saffran
175 g socker
120 g mandel, rostad och grovhackad
250 g vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Sätt ugnen på 175°C. Rosta mandeln. Vispa ägg, saffran och socker. Blanda de torra ingredienserna för sig innan du tillsätter dem. Rulla degen till längder som får plats på en plåt. Baka av längderna i 20–25 minuter och skär dem i 1 cm tjocka skivor innan de hinner svalna helt. Lägg dem på ett galler med bakplåtspapper och låt torka på eftervärmen tills de är lagom hårda.

3 reaktioner på ”Saffransbiscotti

  1. Åh, vad skönt att det finns ett ställe där det är ungefär som här! Igår kväll började jag städa med orkade inte mer än det mest akuta …Idag har jag varit på en mindre välbesöktjulmarknad! Hade varit bättre att städa!

    1. Inga frågor är dumma! Jag brukar lägga mandeln i långpanna och rosta i ugnen på 200 grader i upp till 10 minuter, det är ganska olika beroende på ugn och man får ha lite koll mot slutet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s