Nya frukostvanor

I dag öppnade Solhaga Stenugsnbageri igen efter jullovet. Det finns en orsak till att jag har längtat extra mycket, och det är den där frukostsemlan med varm mjölk och lite kanel som ni ser på bilden. Max åt bara grädden, Ante fick äta upp resten, plus sin egen, och konstaterade att det blev för mycket. Myra ratade semlorna fullständigt och ville ha levainfralla som vanligt.

Annars är det renlevnad som gäller just nu, inte särskilt unikt så här års. Som så många andra tränar jag lite extra och äter så nyttigt det bara går. Fast Malin från Equienne massage, som var här och knådade oss efter jobbet, tyckte att vi inte alls behöver avhålla oss från semlorna. Det är ju jättenyttigt, sa hon. Bra med kolhydrater, lite fett i grädden och mandel är ju väldigt näringsrikt. 

Det lät verkligen som att hon menade detta, så från och med nu kommer jag med glädje att klämma i mig åtminstone en per dag.  Receptet har ni här. 

4 reaktioner på ”Nya frukostvanor

  1. Samma visa varje år… visan heter diet. Enligt viktväktarna är semla ingen bra frukost. Kanske ska byta diet under bara den här perioden. Men en liiiten temla är ju ingen fara ju…

    Kram Malin

    1. Man kan äta hur många semlor som helst, är det inte lite bra att lägga på sig nu när det är så kallt? Verkar dessutom som att kylan kommer att hålla i sig ett tag….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s