Hösten på Solhaga – öppet varje dag!

frukostfrallor_1691

Nu händer det saker här på Solhaga. Från och med idag och fram till julafton ska vi ha öppet varje dag. Det hade jag nog inte tänkt mig för ett par veckor sedan, men helt plötsligt har en massa bitar bara fallit på plats.

  1. Idag har vi provbakat frukostfrallorna som ni ser här ovanför. Från och med på söndag blir vi nämligen leverantör till Falkenbergs Strandbad, som bland annat har ambitionen att servera den bästa hotellfrukost man kan tänka sig. Vi är helt med på det. Härom söndagen var vi där och provkäkade frukost i deras fantastiskt mysiga restaurang med hänförande havsutsikt. Barnen sprang i skytteltrafik mellan bordet och brödrosten. Å, mamma, det finns sånt där vitt fyrkantigt bröööd! Bagarens barn…Strandbaden_1576
  2. Dessutom vill Laxbutiken gärna ha vårt bröd alla dagar. I oktober byggs en ny och större sektion med ost och bröd strax intill laxen.
  3. Och som inte detta vore nog ska di Mare delikatesser i Halmstad flytta till större lokaler i fantastiskt fina Drottning Kristina-passagen, och där ska vi fylla brödhyllan måndag–lördag.

Så nu när vi ska baka alla dagar i veckan kan vi lika gärna ha öppet i butiken här hemma på Solhaga också. Det känns bara så roligt att kunna bidra till en ännu mer levande by och ökad sysselsättning dessutom. Det blir mycket jobb, men äntligen slipper vi höra det där rycket i den låsta dörren som gör så ont. Knastret i gruset av besvikna steg som vänder och går mot parkeringen. Det är något av det värsta jag vet.

De nya öppettiderna är enkla att hålla reda på:
Måndag–fredag 8–18
Lördag–söndag 8–14

Det händer en massa annat roligt i höst också. Förutom att Ante och jag ska dra igång uthusbygge och göra om i trädgården ska vi bland annat vara med på följande:

7 september är det Sparbanksdagen i Falkhallen, Falkenberg kl 10-15. Vi och andra lokala matföretag ställer ut, det blir cirkusskola, sång, musik, tipspromenad, servering och en massa annat roligt.

5–6 oktober firar vi Skördefest på Tjolöholms Slott, en av årets höjdpunkter.

19 oktober arrangeras det en Må Bra-mässa i Slöinge församlingshem lö 11-15, där välmående ur olika aspekter står i fokus. Pengarna från försäljningen går till ett projekt i Tanzania där Slöingesonen Daniel Wendel samlar in pengar för att fortsätta bygga skolsalar åt ett barnhem.

15–17 november är det dags för Hallandsjul – den årliga julmarknaden på Hushållningssällskapet, Lilla Böslid.

Det blir intensivt, men vad skulle det vara för mening med allt om inte de här utmaningarna dök upp? Det är bara att köra.

8 reaktioner på ”Hösten på Solhaga – öppet varje dag!

  1. Åh, va kul Sara!
    Jag är så glad för din skull, du är en inspirationskälla för mig:-)
    Lycka till!

  2. Å så fantastiskt kul att se trakten vakna och blomstra så mycket tack vare er så flitiga och entusiastiska entreprenörer. Och på ett helt egoistiskt plan – att ha lyckan att varje dag i veckan kunna köra till det lokala bageriet och få sitt dagliga bröd helt färskt direkt från stenugnen. Tack!

  3. Fantastiskt! Nu blir ju alla resor söderöver dubbelt så bra =) Inte bara godaste fikat på vägen ut utan också på vägen hem. Hurra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s