Idag hade jag besök av min bloggkollega Malin Kårdahl på lunchen. Hon matbloggar på malinsdiner.blogspot.se och driver dessutom en fin liten inredningsbutik hemma på gården Glommen som heter Annies stuga (även den med egen blogg på anniesstuga.blogspot.se.
Jag har inte varit där än, men det blir definitivt ett besök nu när det snart är dags att fixa alla julklappar! I år tänkte jag nämligen ligga ett stort kliv före med allt. Jag har märkt att man mår så mycket bättre av att ha det där lilla försprånget hela tiden, som gör att man kan hantera oväntade händelser utan att få panik. (Ett annat ord för detta är kontrollfreak, men jag bär titeln med stolthet.)
Till lunch blev det Solhagas varma grillmacka som vi kallar Mostorp. Det är verkligen ett superbra tips på vad man kan göra med levainbröd som börjar bli lite torrt och tråkigt. Faktum är att det blir mycket stabilare grillmackor med ”gammalt” bröd, och det är lättare att skära i tunna skivor.
Mostorp
• Två skivor levain
• Några skivor Fejarmästarrökt bog från Mostorps Gård
• Örtmajonnäsen som jag tipsade om i gårdagens inlägg
• Rikligt med cheddarost
Grilla i mackjärn eller ugn tills den har rejält med färg och osten har smält. Servera med en sallad och god vinägrett.
En fin liten pratstund oss företagare emellan. Sonen Ludvig ville inte vara med på bild, men han syns ändå i dörrspringan.
Det blev en tur till Halmstad också, för där ska det hända stora saker senare i veckan. Det fina brödskåpet som stått i fönstret på di Mare Delikatesser ska hem till Solhaga igen, för ny flyttar Stefan sin butik från den lilla trånga lokalen på Klammerdammsgatan…
… till supermysiga Drottning Kristina-passagen bara ett stenkast därifrån.
Vi fick kliva rätt in i flyttkaoset, som ändå verkade vara under kontroll. På fredag ska det vara klart för premiär.
En lååång butik med låååånga delikatessdiskar. Allt inrett i svart och vitt, det här blir såååå fint!
Här ska brödhyllan upp. Passa på nu alla ni Halmstadbor som gillar Solhagas bröd – för fredag och lördag kan man köpa tre stycken valfria för bara 120 kr, så långt lagret räcker.
Tack för pratstunden och den supergoda mackan. Du är hjärtligt välkommen till Glommen när du vill!
En liten fråga om surdegen. Ska jag alltså börja med att hälla ut från den i morgon när jag ska mata den? Och så göra varje gång den ska matas? En ny värld för mig, som jag vill lära mig mycket om. Jag kommer absolut att boka in mig på en kurs hos dig också. Blir kanske först efter jul, för nu var mycket uppbokat såg det ut som.
Kram kram