Nu på ICA Skrea Strand

ica_3751

Jösses vilket tempo! Mina listor spränger excelarket, och det är fullt ös från morgon till kväll. Nya prislistor, göra skyltar, plasta in skyltar, gå på möten, hämta ägg, sy dukar, läsa korrektur på Kulinarisk Resa, göra original till Slöingerundan 2014, rensa sju kilo fläderbär, gå på olika möten och varför valde jag att gå en kvällskurs i barnolycksfall just den här veckan?

Denna torsdag börjar nämligen med lansering av Solhagas bröd på ICA Supermarket Skrea Strand, vilket känns fantastiskt roligt. I början av Solhaga tackade jag faktiskt nej till alla förfrågningar om att leverera till olika ställen, för att det helt enkelt krävdes så mycket att jag inte kände mig säker på det skulle bli bra. Men nu när vi precis har fyllt tre år känns det stabilt, så denna morgon fyllde vi skåpet för allra första gången.

kenneth_3739

Det är mycket förberedelser inför en lansering, rutinerna måste vara under full kontroll och varje detalj genomarbetad. Här är det KennethReklamateljén i Halmstad som lägger sista handen vid skylten till skåpet.

Dessutom händer det mycket annat just nu. Imorgon fredag kommer Arbetsmiljöverket på inspektion, och som det kontrollfreak jag är har jag varit minst sagt uppstressad över detta. I helgen låg jag med värsta feberdimman och skrev rutiner och checklistor för bageriet, och drömde konstigt om att maskinerna fick ett eget liv och inte gick att stänga av. Men jag tror att det ska gå fint. Jag har läst på en massa om olika riskfaktorer och drog lite på smilbanden när jag läste avsnittet om chefernas psykosociala arbetssituation och arbetsbelastning. Jag får ta ett snack med mig själv och se hur vi kan lägga upp ett åtgärdsprogram.

lördag ska det hållas två bakkurser i sträck, men som tur är tar Gustav hand om den ena så att jag inte behöver ösa på i åtta timmar på raken. På söndag blir det avbak, och på måndag gäller det att rulla semlor så det bara ryker om det, för sedan är det fettisdagen. Och inte nog med det – på onsdag är det en av årets höjdpunkter – Näringslivsdagen i Falkenberg – och då ska vi leverera rågbröd och eftermiddagsfika till 880 deltagare. Bland annat kommer finansminister Anders Borg, undrar om han gillar brownie?

gustav_3766

Gustav jobbar sin sista vecka nu, innan han ska flytta hem till Värmland och starta Artisan Bread i Karlstad. Så det är mycket prat runt bakbordet om det nya som ska komma och vad som har hänt under de tre år vi har jobbat tillsammans. Hur det var i början när vi slet nästan dygnet runt. Och hur det är nu när vi kan baka precis samma mängd bröd och bakverk på mindre än halva tiden. Ja herregud, vilken resa. Jag hade verkligen inte velat göra den utan honom, för han har varit en klippa hela vägen. Inte minst de här sju hysteriska dagarna. Nu blir det Linnea, till höger på bilden, som får ta över en stor del av ansvaret. Hon började här som praktikant för ett år sedan och är nu fast anställd med stenkoll på läget. Är väldigt glad för henne också!

2 reaktioner på ”Nu på ICA Skrea Strand

 1. Ser så flott ut! Vilken lyx för de som bor där, att få ha det så när.

  Klart Borg gillar brownies! Han gillar nog allt sött, känner det på mig. Framför allt det som är gratis…

  Hade gärna gått på den dagen, MEN jobbar ju på skolan då. Svårt att ta ledigt.

  Lycka till med allt!

  Kram kram

 2. inte bara att jag vill komma på återbesök till Slöinge och dit bageri hoppas kunna göra någon tur när vädret blir fint och ni fått ut uteservering skulle vara fantastiskt..:) men nu fick du ju mig även att vilja ta mig till Karlstad, finns inget bättre än att se andra fina bagerier och drömma att en dag kanske kanske även jag har mitt egna..
  :)
  Ha en fin fredag // Nathale

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s