Pepparkaksborg

pepparkaksborg

Den senaste veckan har varit full av förberedelser inför julen, som vi ska fira här på Solhaga i år. Vi blir elva personer på julafton och femton på juldagen, så det är en del saker som ska fixas och handlas. Men det mesta är under kontroll och mamma hjälper oss som tur är.

maxellenmaxmyra

Pepparkaksbaket är avklarat tillsammans med goda vänner, här är Max, Ellen, Max och Myra som fick härja fritt i bageriet i lördags eftermiddag.

myrasara_6192

Myra ville ha ett pepparkaksslott, men jag gjorde det lite enkelt för mig. Det här slottet består av tio stycken exakt likadana rektangulära bitar. Fyra plus fyra bitar blir torn, de sista två blir liggande murar som håller ihop tornen. Bara att skära ut lite konturer, fönster och dörrar.

Degen gjorde vi enligt det här receptet som jag skrev om för ett tag sedan.

pepparkaksklister_6201

Pepparkaksklister: Två delar socker, en del sirap. Smält varsamt under omrörning till trögflytande konsistens, utan att bränna vid. Stäng av värmen och limma ihop borgen eller vad du nu vill limma ihop. Om det stelnar, värm på igen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s