Rågbrödschips och utflyktstips

Högsäsongen är här och dagarna på Solhaga passerar i ett förvånansvärt behagligt tempo. Den senaste veckan har brödet tagit slut redan på eftermiddagen, vilket vi inte är vana vid. Helt plötsligt fanns det inget bröd när Ante och jag skulle bjuda några kära vänner på grillmiddag, så vad gör man? Jag hittade ett halvt gammalt rågbröd, som jag skar i tunna skivor och friterade i rapsolja. På med lite flingsalt och så hade vi det perfekta tilltugget till fördrinken. Också mycket gott som krutonger i den krispiga sommarsalladen. Receptet på Solhagas rågbröd hittar du här.

sommarsnacks_8802

Tidigare somrar har vi knappt hunnit andas mellan bageripass och trädgårdsarbete, men den här sommaren är det annorlunda. Ante sa till mig på skarpen i våras att jag måste planera in en extra person i bageriet och en extra i kassan varje dag under högsäsongen, och det visar sig nu att det var ett mycket klokt beslut. För oss betyder det att vi kan ha ett liv och dela sommarlovet med barnen. Här är några fantastiskt mysiga saker som vi har hunnit med i veckan:

afterwork_8749After Work en ljummen fredagkväll i vår fina trädgård. Ante, Julius, Rina, Johan, Anna och Daniel. 

teatertofta_8780Premiär och fest på Teater Tofta där min syster Susanna spelar Nora i Ibsens Dockhem. Ante har gjort den Mad Men-inspirerade affischen. En helt fantastisk uppsättning med strålande recensioner i både Göteborgsposten och Kungälvsposten.

teatertarta_8783Susannas motspelare Johan Ehn bakar de mest spektakulära tårtor till premiärfesterna. Överdådigt god!

segeltur_8792Segeltur hem från Tofta med min bror Kaspar som just har köpt båt.

villaretro_8795Shopping på svägerskans Villa Retro i Göteborg. Jag jobbar vidare på min samling av vackra marmorägg.

ugglarp_8745Handla på gårdsbutiker och laga god mat. Ugglarps Grönt, en av mina absoluta favoriter i närheten.

stromma_8810Besök av goda vänner från Stockholm, utflykt till Öströö Fårfarm och äntligen ett besök på Strömma Farmlodge – denna pärla utanför Tvååker. Ante, Jessica, Linnea och Per-Johan. 

stromma_8816Älskar inredningen på Strömma, ja hela grejen faktiskt. Hur Marina och Claes har valt denna plats på jorden och gjort något så fint av den på bara ett par år med café, butik och konserter. Med den utvecklingskurvan kommer det att bli mycket spännande och inspirerande att följa vad som händer där framöver. Missa inte om ni har vägarna förbi!

 

En reaktion på ”Rågbrödschips och utflyktstips

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s