Semla mot semla

 

Vilken fettisdag det har varit här i Falkenberg, The Semla Capital of Scandinavia, som Ante döpt om den till. Förra året vann ju Solhaga utmärkelsen Västsveriges Bästa Semla, och i år var det Borgmästargårdens tur. Eftersom Solhaga inte var med i tävlingen på grund av förra årets vinst, tänkte vi själva ställa de två mästerverken mot varandra i en alldeles egen tävling. Som ni ser är de förvillande lika varandra till utseendet. Solhagas till vänster och Borgmästarns till höger.

marcus_hjalle_6G8A2097

Till enväldig domare valde vi Marcus Nordgren, som driver Prostens Pizza i Skrea Backe. Han har dessutom jobbat en del som bagare på Solhaga de senaste åren, men nu är han pappaledig med lille Hjalmar. Givetvis fick han inte veta vilken semla som var vilken förrän efteråt.

semmeltest_6G8A2096

Marcus kommentarer:

Grädden. Borgmästargårdens är något fastare, upplever Solhagas som lite trevligare faktiskt. Men det är nästan ingen skillnad.
Bullen. Solhagas bulle är luftigare även om det är samma recept. Hårfin skillnad men Solhagas är bättre. Kan bero på hur de blir jästa.
Fyllningen. Borgmästargårdens innehåller hårdare rostad mandel, vilket ger en riktig wow-känsla, den har verkligen karaktär och smaken dröjer kvar längre. När man får i sig även de andra elementen samtidigt, då är det en perfekt tugga. Solhagas fyllning kan man äta för sig bara som den är och det är också trevligt.
Helheten. Oerhört jämnt. Men Solhaga vinner!

sara_annsi_5732

Min dag började klockan sju med leverans från Solhaga till Falkenberg. Väl framme på Borgmästargården insåg jag att det behövdes ett par extra händer, så jag stannade kvar några timmar och packade semlor innan det var dags att fortsätta hem till Solhaga och göra detsamma.

tandlakaren_5743

Verkligen jättesmart att planera in ett rutinbesök hos Folktandvården just på fettisdagen, men någon gång ska det ju göras. Jag som i vanliga fall fasar för tandläkaren upplevde detta nästan som ett spabesök. Oj vad de skrattade åt mig när jag sa det, för just den jämförelsen hade ingen någonsin gjort förut. Men det säger väl något om hur den senaste tiden har varit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s