Tack från tre lyckliga borgmästare

bmg_hattarNästan ett år har gått sedan Tilda, Annsi och jag tog på oss borgmästarhattarna och öppnade kafé på Storgatan 31 i Falkenberg. Vi ville visa hela världen hur gott och vackert det kunde bli när det bästa från Falkenbergs matproducenter kombinerades på olika sätt. Det var så mycket energi och experimentlust som bara ville ut.
Ett av våra mål var faktiskt att komma med i White Guide Café. Men att bli nominerade i kategorin Årets Stjärnskott var mer än vi hade kunnat drömma om. Där uppmärksammar White Guide nykomlingar på kaféhimlen. Sådana som redan från start erbjuder en genomarbetad upplevelse där alla delar har betydelse.
Vi hade inga förhoppningar om att vinna, för i vår kategori fanns även Fosch Artisan Pâtisserie i Stockholm, Joel Lindqvists Mat- & Chokladstudion i Malmö, OmnOmnOmn Chocolaterie i Stockholm och Simons Rosteri & Bageri i Linköping. Vi pratar alltså om den absoluta toppen här.
sara_annsi_tilda_6308
 Vi tänkte ändå att det kunde vara kul att åka till Stockholm på kalas och mingel i Eric Ericssonhallen. Fika oss runt stan och hämta lite ny inspiration. Vi hade så trevligt och pratade med både Joel Lindqvist, Petrus och det supertrevliga gänget från Skeppshandelns Stenugnsbageri i Köping. När motiveringen kom upp på stora duken började det långsamt gå upp för oss att vi kanske ändå skulle få åka hem med blommor, diplom och stärkt självförtroende i bagaget:
För att på rekordtid ha tagit sig till elitnivå med hjälp av säsongsanpassade bakverk, på lokalproducerade ingredienser, där allt paketeras på bästa sätt av den kaffe- och tekunniga personalen.
allavinnareOch inte nog med det. När listan över Sveriges högst rankade caféer presenterades visade det sig att vi hamnade på en tredjeplats. Tillsammans med några av dem vi verkligen ser upp till, det var nästan för mycket att ta in.
tilda_annsi_sara_7224
Jag är så stolt och tacksam att ha fått vara med om att bygga upp det här tillsammans med Annsi och Tilda. Just precis nu sitter vi på hotellet och försöker lugna ner oss lite inför kvällens middag på Agrikultur. ”Genomtänkt in i minsta detalj” stod det som rubrik över vår text i själva guideboken. Tänk att någon såg allt detta som vi ville förmedla. Att det märktes att vi hade tänkt igenom hela stället ända ner på molekylnivå. (Foto: Martin Johansson)
Tack till våra familjer och alla andra som varit med oss på den här resan på ett eller annat sätt. Det finns några av er som vi skulle vilja ge en extra kram idag, och det handlar just om detaljerna.
annsi_mia
Mia Calvert, vår konditor som jobbar med oss dagligen. Som är så fantastisk på både smak och form. Det sprakar om henne, av kreativitet och vilja att göra det allra bästa, alltid.
bmg_skyltar_7213
Miika Tuomivuo, som gjorde vår grafiska profil. Den gyllene borgmästarnyckeln, loggan med sitt Frank Lloyd Whright-inspirerade bokstavsmönster. Skyltarna, ramarna, färgerna. Han tolkade vår vision mitt i prick.
borgmastarn2
Eric Ericsson och Susanna Helldén, skådespelarna som gett röst åt borgmästare Anders Lundbergs historia, vilken kan höras inne på vår toalett. Man vill bara stanna där inne och lyssna färdigt. Eric berättade häromdagen att han titt som tätt får kommentarer från bekanta om hur trevligt det är att höra hans röst på en toalett i Falkenberg. Är ni nyfikna, lyssna på Borgmästargårdens hemsida.
porslin_6G8A2731
Alexandra WeilenmannVilla Retro i Göteborg, som tipsade om det fantastiska vintageporslin som väcker så mycket beundran och glädje hos våra gäster. Relief från danska Kronjyden, designat av Jens Quistgaard på 50-talet. Vi har ropat hem flera större partier på Lauritz.com.
bmg_6G8A2689
Elenor Störby som var med oss som inredare och stylist. Med fingertoppskänsla för färg, mönster, placeringar, höjder och bredder och längder hjälpte hon oss att binda samman alla våra idéer till en helhet.
blommor
Staffan Karlsson och Gunnel Lönnberg, Annsis föräldrar. Staffan som styrde upp hela bygget, och fortfarande kommer med verktygslådan i högsta hugg minst en gång i veckan för att rätta till minsta lilla skavank. Gunnel som plockar blommor till vaserna och stöttar oss när det är som mest att göra.
Nu väntar taxin och vi har äntligen blivit hungriga igen efter de tre frukostar, två luncher, samt diverse fikor och annat vi lyckats klämma i oss denna dag. Vi ses!

6 reaktioner på ”Tack från tre lyckliga borgmästare

  1. Fantastiskt! Ni är så värda detta! I morgon har jag bokat fikadejt på ert konditori med en vän som aldrig besökt er. Känns verkligen på tiden!

    Kram kram

  2. Vad fantastisk roligt. Någon gång hoppas jag att jag kommer ner och kan fika på båda ställena som du har varit med och skapat.

    Soliga hälsningar från Maria i Västerås

  3. Du är fantastisk! Har följt dig länge, bakat dina bröd och beundrar din energi och ditt nytänkande!

  4. Är inte förvånad. Ni är ju bäst!! Så fantastiskt att ni finns både i Falkenberg och Slöinge! Tack för det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s