Augustikväll

Jag vet inte vad som hände, men lågsäsong blev det iallafall inte nu när skolan började och semestrarna var slut. Kanske var det inlägget om de arga kunderna som gjorde att väldigt väldigt många plötsligt ville fika på Solhaga? Eller att det äntligen blev varmare än 20 grader? Det är fantastiskt på alla sätt och vis, förutom att vi är alldeles för få som jobbar här denna augusti.

Jag har precis vinkat hejdå till alla fina sommarjobbare och skickat bagerichef Elin på semester. Dessutom hade jag räknat med att stänga uteserveringen på grund av getingar vid den här tiden. Förra året var ett riktigt getingår och vi hade två kunder som gav oss en etta i betyg på Facebook på grund av detta. Men i år är det nästan inga, och Solhagas trädgård är ett riktigt paradis där kaffe och allehanda sötsaker kan inmundigas utan att någon stör.

Förmiddagarna är lugna i butiken, men vid lunch smäller det till och vi har plötsligt hela trädgården full av gäster och kö ut genom dörren. Ante och jag springer som flipperkulor för att täcka upp där det behövs. När vi är lediga går vi hela tiden och tittar ut genom fönstren mot trädgårdskaféet. Nu är det disk på alla bord, ska du eller jag gå? Det slutar oftast med att vi går båda två och så försvann de lediga dagarna. Jag vet nästan inte ens vilken veckodag det är längre och igår blev jag på riktigt trött för första gången på hela den här sommaren.

nattamat6G8A3753

Men snart är det över, och nu kommer mamma och räddar situationen. Ante har tänt i kaminen och jag har dukat upp med ost, knäckebröd, frukt & nötskorpor, levain, rågbröd och Kustlager från Byaregårdens Brygghus. Mamma tar disken imorgon så att jag får en ledig dag innan nästa pass börjar. Och kanske blir det ett blogginlägg till, för jag har så mycket att skriva om att det riktigt kliar i fingrarna.

6 reaktioner på ”Augustikväll

  1. Ser smarrigt ut Sara!
    Trött är bra att bli- ibland ;)
    Skönt att mamma kommer!
    Önskar dig en fin lördag…Kramar från Gizze

  2. Jag vet vart getingarna är :) dom är här varenda gång jag ska ut och rida. Vet inte vad som for i dom när korna åkte hem men vi har såna där stora b-52or i hagarna härhemma. Kommer in och fikar en dag, ska upp till….ja vad hon nu heter och kolla islänningar, se om jag hittar någon där som vill bo här så då kommer jag och fikar :) ha en go söndag! kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s