Rum för ännu fler

solhaga_inne6G8A5395

Vilken snurr det har varit här sedan vi nyöppnade förra veckan! Det kom så många fikagäster i helgen att några fick sitta i hallen mellan butiken och badrummet.

lappen_0164

Vi har fått så mycket beröm och fina kommentarer. Fast en del var lite besvikna att vi inte hade byggt ut. Var är alla nya sittplatser, undrade någon. Ska ni inte bygga ett växthus i trädgården där man kan fika? Med gästernas reaktioner kommer nya idéer, och i veckan har jag verkligen fått kämpa för att komma ikapp med de sista detaljerna.

nyttrum6G8A5381

Bland annat bestämde vi oss för att göra extrabordet i hallen till en permanent lösning för att skapa ytterligare ett par sittplatser. Efter att vi målade om kändes det här plötsligt som ett mysigt rum, det behövdes bara några justeringar. Jag åkte till Åhléns och köpte stänger och gardiner. Ett draperi kan nu dras för trappan till kontoret. Vill man ha ett chambre séparée i all enkelhet är det bara att dra för till butiken också. Egen högtalare med musik och lampa i fönstret gör att det känns ännu mer ombonat.

solhaga_inne6G8A5375

Men nu har vi nog maxat ut så mycket det går. Tyvärr är ytorna inomhus inte större än såhär, och kommer inte att bli det heller. Det här gamla uthuset är byggt 1904, det var iallafall årtalet på tidningspappret som någon hade tätat med i hörnen. Att bygga ut och ändra för mycket vore ett för stort ingrepp i en fin gammal miljö. Dessutom är huset Q-märkt, vilket innebär att vi inte får ändra hur som helst. Maximalt femton gäster samtidigt är ungefär vad vi klarar av att serva på ett bra sätt med den lilla personalstyrka vi har på vintern. Kvalitet får gå före kvantitet.

reserverat6G8A5413

Tillväxt är inte alltid något att sträva efter – jag har sett många ställen som med tiden blivit populära, byggt ut, skalat upp och tappat sin själ. Jag vill att Solhaga ska få behålla sin charm och personlighet. Så istället för att bygga ut försöker vi berätta för så många som möjligt att man kan reservera bord för att undvika besvikelse när det är fullsatt.

tippen_8860

Torsdag kväll på återvinningscentralen vinkade jag nostalgiskt hejdå till det ovala bordet med maskätna ben. Det kändes lite sorgligt och jag tänkte på alla gäster som suttit där. Alla ord som sagts över kaffe och bullar. Minnesbilder flimrade förbi, jag kunde se våra stammisar som kommer nästan varje dag. Och killen som bokade bordet när han skulle fria till sin sambo. Hon sa ja, så jag hoppas att de är lyckligt gifta nu. Och familjen som jag bjöd in en gång när det var stängt och regnade ute. Ja ja, nu blir det nya bord och nya samtal. Livet liksom.

7 reaktioner på ”Rum för ännu fler

  1. En fantastisk utveckling och Solhaga är en av anledningarna till att vi inte flyttat vidare söderut från Skrea. Vi har följt det hela från innan ni öppnade och framåt. Och sedan all annan fantastisk mat från alla i området Skrea-Slöinge- Asige-Ugglarp. Grattis !!!

    1. Tusen tack, bättre betyg kan man inte få. Vi är glada att ni valde att stanna, Ingemar! <3

  2. Håll kvar på er och fortsätt vara unika, förstår att om man rest långt kanske blir besviken, men att köpa med sig bullar och bröd är inte fel heller och ni har ju er fantastiskt fina café borgmästargården med fika möjlighet,, har man tagit sig till slöinge och solhaga ska man även besöka det då får man det absolut bästa av två goda ting :)

  3. Det gick tyvärr inte vägen så vår Annie fick somna in i onsdags förra veckan….men du du gör inte tårtor eller? Annars skulle jag vilja ha nån form av fika till veterinären och hennes kollegor uppkört till djursjukhuset. Dom var sååå gulliga mot oss <3. Du kan väl maila mig på ulrica.jurbyran@telia.com vad ni har? kramis!

    1. Men å så fruktansvärt, beklagar verkligen! :( Förstår att ni vill tacka dem på djursjukhuset, har själv erfarenhet av detta. Vi gör inga tårtor tyvärr, men om ni kan tänka er något annat så ring bageriet och fråga om råd! Jag är där imorgon. Kramar till er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s