Händerna i degen och näsan i jorden

t_nasa_4029

Nu är det alldeles för länge sedan jag bloggade, men det har varit en del annat att stå i. Det här året har jag nämligen bestämt mig för att ligga steget före ogräset. I höstas investerade vi ju stort i nya rabatter med komposterad jord från Ugglarps Grönt och hundratals växter och lökar från Löddeköpinge plantskola. Nu börjar allting titta upp ur myllan, och ingenting ska få störa deras tillväxt. Framför allt inte dessa tusentals näsor som blåst in från grannens jättestora lönn.

t_lonn_4021

Moderlönnen på andra sidan gatan är ett riktigt monster, säkert flera hundra år gammal. Vi måste haft otur med blåsten, för jag tror att varenda näsa har lagt sig i blöt och börjat gro i våra rabatter. Delvis är det vårt eget fel också eftersom vi täckte över alla planteringar med löv för att skydda växterna. Vissa saker lär man sig den hårda vägen.

De senaste dagarna har jag alltså legat på knä all min lediga tid och dragit upp alla dessa små skott, men som tur är lossnar de lätt. Mikael på Ugglarps Grönt trodde att jag säkert kunde äta dem dessutom, jag lovar att jag lätt hade fått ihop till ett veckans bröd med näsor om jag hade sparat dem alla.

Förutom trädgårdsarbetet har jag bakat massor och haft många fina besökare i bageriet.

damer_3964

Kvinnoklubben Q85 från Falkenberg kom för att fika och höra min historia. Nästan alla i klubben kom, vi har aldrig varit så många i bageriet.

damer_3968

Vi lyckades ordna plats åt alla till slut. Surdegshinkarna fick bli fikabord.

mikael_susedalen_3958

Mikael från Ugglarp var här för att planera och spåna kring Susedalen som matregion. Det är inte sista gången jag kommer att tjata om det, kan jag lova er. Visionen är att vi ska få ännu fler producenter hit och samarbeta ännu mer i hela kedjan – från dem som odlar till dem som förädlar, lagar, stajlar och äter maten.

bussresa_3972

Fler och fler upptäcker det här området som en gastronomisk upplevelse, och det händer händer allt oftare att busslaster tittar förbi Solhaga. Då brukar jag gå ut i bussen och prata i reseledarmikrofonen. Den här gången var det ett gäng seniorer från Göteborg som var på matresa i trakten och de ställde många intresserade frågor.

ingrid_4033

Framför allt har jag fått en ny bagarkompis den här veckan – Ingrid Heikkinen från Fritsla som har varit duktig lärling i bageriet. En längre period har hon bakat hemma på beställning via facebook till mångas glädje, och till hösten blir det ett riktigt bageri. I morgon får ni receptet på hennes allra mest omtyckta bröd!

En reaktion på ”Händerna i degen och näsan i jorden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s