Vitkålssallad för novembertrötta

vitkalssallad_4853

Det här borde jag väl inte skriva, men ibland måste jag bara lägga ner allt vad bröd och socker heter. Den senaste tiden har det varit lite överdos av den varan, eftersom vi har hållit på att ta fram julsortimentet och det har funnits  så vansinnigt mycket gott att norpa av. De flesta av oss här i bageriet äter vanligtvis inte så mycket av våra egna bröd och bullar, man tröttnar ganska fort och frestelsen mattas av. Men så fort det finns nya läckerheter är sötsuget tillbaka med full styrka.

Och efter en en period av sötsliskigheter så skriker det i kroppen efter råa krispiga grönsaker istället för pepparkaksdeg, och då är det bara att ge efter. Ikväll ska vi dessutom äta julbord med hela Solhagagänget, så det här blev en fin och lagom uppladdning inför kvällen. Den här salladen går supersnabbt att slänga ihop, och ger hur mycket energi och vitaminer som helst. Precis vad man behöver denna gråaste av novembermånader.

Vitkålssallad med granatäpple och nötter
1/2 huvud ekologisk vitkål
1 dl valnötter
1 dl cashewnötter, rostas i stekpanna
1 rejäl skiva getost per person
granatäpplekärnor
dressing bestående av olivolja, vitvinsvinäger, salt, peppar, honung och röd hackad chili

julbrod_4857

Men ikväll blir det inga hämningar. Vi ska äta julbord på ett ställe som än så länge är hemligt för alla inbjudna, och brödet tar vi med oss. Mina fem måsten på julbordet är kavring, danskt rågbröd, vörtbröd (både med och utan russin), hallandsknäcke och levain.

halsband

Det blir uppklätt också eftersom vi kommer att befinna oss i en anrik miljö, så i morse rotade jag fram mina allra finaste juveler ur gömmorna.

En reaktion på ”Vitkålssallad för novembertrötta

  1. Lät gott…och bröden ser ljuvliga ut som vanligt!
    Här testar jag nytt mest varje vecka….älskar att stå vid mina surisar :) ( Och sötebrö inför jul)

    Önskar er en fin kväll! Kram Gizze

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s